Skip to main content

Χαλιαμπάλιας: Τι έγινε με τους αναδόχους έργων και αναπλάσεων στον δήμο Θεσσαλονίκης

«Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η ανάπλαση της οδού Αγ. Σοφίας, συντήρηση της Ν. Παραλίας αλλά και οι υπόγειοι κάδοι», ανέφερε ο πολιτευτής.

Αιχμές κατά του δήμου Θεσσαλονίκης και τους αναδόχους των έργων άφησε ο πολιτευτής, Σάββας Χαλιαμπάλιας, ερωτώμενος «γιατί οι ανάδοχοι εγκαταλείπουν τα έργα».    

«Στην πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη, δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό έργο από τότε που ανέλαβε η νέα διοίκηση. Οι ασφαλτοστρώσεις και οι διανοίξεις δρόμων δεν αποτελούν τεχνικά θαύματα και λόγους πανηγυρισμών. Δεν έγινε ούτε καν η απλή και δοκιμασμένη λύση των κυκλικών κόμβων σε ορισμένα σημεία της πόλης, για τη διευκόλυνση της επιβαρυμένης κυκλοφορίας των οχημάτων. Σε άλλες πόλεις της χώρας, οι δήμαρχοι τους έχουν δημιουργήσει ή κατασκευάζουν αυτούς τους κόμβους. Στο δήμο Θεσσαλονίκης φαίνεται πως κανένας δεν σκέφτεται της κατασκευή τους» αναφέρει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και Θεσσαλονίκης.

«Οι συγκρίσεις με άλλους δήμους είναι αναπόφευκτες και στενάχωρες. Στον όμορο δήμο Νεάπολης- Συκεών, έχει δημιουργηθεί ένα νοσοκομείο για να εξυπηρετεί του δημότες. Στο δήμο Θεσσαλονίκης όχι μόνο δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική παρέμβαση αλλά παρατηρείται είτε καθυστέρηση στην υλοποίηση των ήδη δρομολογημένων έργων είτε ακόμη και η διακοπή τους. Για έναν περίεργο λόγο, εταιρίες που έχουν κερδίσει τους διαγωνισμούς, παίρνουν τη δουλειά  από τον δήμο, στη συνέχεια  τα παρατάνε και εγκαταλείπουν» επισημαίνει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα εξής: Σχετικά με την ανάπλαση της οδού Αγίας Σοφίας, οι εργασίες ξεκίνησαν αλλά σταμάτησαν με ευθύνη του δήμου που έχασε 100.000 ευρώ. Ο ανάδοχος που κέρδισε το διαγωνισμό για τη συντήρηση της Νέας Παραλίας βρίσκεται στα δικαστήρια με τον δήμο. Όσον αφορά την κατασκευή των πρώτων 80 υπόγειων κάδων, ο ανάδοχος έφτιαξε δύο πιλοτικούς κάδους και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Αυτό είναι περίεργο φαινόμενο. Γιατί οι εταιρείες που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς, του δήμου Θεσσαλονίκης, τα παρατούν πριν ακόμη ξεκινήσουν τα έργα; Περιμένουμε απαντήσεις» συμπληρώνει ο πολιτευτής.