Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
x

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΑΚΑΝΘΟΥ

Όπως επισημαίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα δεν υπάρχει καμία μέριμνα προστασίας ή ανάδειξης της αρχαίας Ακάνθου.

Στην τύχη του φαίνεται πως έχει αφεθεί ο αρχαιολογικός χώρος της Ακάνθου στον δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Τη συγκεκριμένη εξέλιξη επισήμανε με παρέμβαση- ερώτησή της προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η βουλευτής Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα.

Όπως αναφέρει η βουλεύτρια, από την αρχαιολογική σκαπάνη  προηγούμενων δεκαετιών έχουν αποκαλυφθεί μοναδικής ομορφιάς ευρήματα, μεγάλα κτίρια τεράστιας αρχαιολογικής αξίας και μοναδικός πλούτος αρχαιολογικών αντικειμένων.

Όμως, όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, η εικόνα που εκπέμπει σήμερα ο αρχαιολογικός χώρος είναι απαράδεκτη. Η αρχαία Άκανθος είναι επικίνδυνα αφύλακτη και παρατημένη, δεν υπάρχει καμία μέριμνα προστασίας ή ανάδειξης της, δεν υπάρχει καμία σήμανση για την πρόσβαση, δεν υπάρχει καμία υποδομή επισκεψιμότητας.

Η κατάσταση αυτή δεν πληγώνει απλώς τους κατοίκους της Ιερισσού, αλλά όλη την παγκόσμια κοινότητα που μάχεται για την ανάδειξη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί την υπουργό Πολιτισμού να λάβει μέτρα προστασίας κι ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου άμεσα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ