Skip to main content

Χαλκιδική: Αναβάλλεται καταδυτική δράση για ΑμεΑ λόγω καταγγελίας επιχειρήσεων

Δύο επιχειρήσεις, όπως αναφέρει το καταδυτικό κέντρο, προχώρησαν σε καταγγελίες γιατί τους ενοχλεί ο ξύλινος διάδρομος για τη διευκόλυνση των ΑμεΑ.

Στην αναβολή της καταδυτικής εκδήλωσης για την υποβρύχια δραστηριότητα ατόμων με αναπηρία που επρόκειτο να λάβει χώρα σήμερα Σάββατο, 19 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του Azure Diving Center στην Τορώνη Χαλκιδικής, προχωρούν οι διοργανωτές μετά από καταγγελία, όπως αναφέρουν, δύο επιχειρήσεων.

«Επιθυμούμε κατάδυση χωρίς περιορισμούς αλλά δυστυχώς, όπως ενημερωθήκαμε από το λιμεναρχείο και το αστυνομικό τμήμα, καταγγελίες δύο παρακείμενων επιχειρήσεων, επιδεικνύοντας περίσσιο θράσος και αδικαιολόγητο μένος, κατάφεραν να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις φαίνεται να ενοχλούνται από τη δράση μας και έχουν στο παρελθόν δηλώσει ευθαρσώς ότι "ενοχλείς εδώ και έχουμε γνωστούς και θα σε κλείσουμε" αναφέρουν χαρακτηριστικά στη σελίδα τους στο Facebook επισημαίνοντας πως οι καταγγελίες αφορούν τον ξύλινο διάδρομο που χρησιμοποιείται από την άμμο έως λίγο πριν το κύμα για τη διευκόλυνση των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

«Δυστυχώς η κοινότητα μας δε φαίνεται να διαθέτει ευαισθησία πάνω σε αυτά τα προβλήματα. Εμείς όμως θα επιμένουμε, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια, και θα βρούμε τρόπο ώστε τα άτομα με κινητικές αναπηρίες να μπορέσουν να γνωρίσουν την υποβρύχια μαγεία» τονίζουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να αναβάλλουμε, και όχι να ακυρώσουμε, την προγραμματισμένη για αύριο Σάββατο 19.6.2021 καταδυτική εκδήλωση για την υποβρύχια δραστηριότητα ατόμων με αναπηρία, που θα λάμβανε χώρα στις εγκαταστάσεις του Azure Diving Center, στη Τορώνη Χαλκιδικής.

Επιθυμούμε κατάδυση χωρίς περιορισμούς αλλά δυστυχώς, όπως ενημερωθήκαμε από το λιμεναρχείο και το αστυνομικό τμήμα, καταγγελίες δύο παρακείμενων επιχειρήσεων, επιδεικνύοντας περίσσιο θράσος και αδικαιολόγητο μένος, κατάφεραν να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις φαίνεται να ενοχλούνται από τη δράση μας και έχουν στο παρελθόν δηλώσει ευθαρσώς ότι «ενοχλείς εδώ και έχουμε γνωστούς και θα σε κλείσουμε».

Οι καταγγελίες αυτές αφορούν τον ξύλινο διάδρομο, για τον οποίο έχουμε υποστεί ήδη πρόστιμο εις διπλούν, τον οποίο και χρησιμοποιούμε από την άμμο ως λίγο πριν το κύμα για την διευκόλυνση, πρωτίστως, των ατόμων με κινητικά προβλήματα, αλλά και την εξυπηρέτηση όλων των λουόμενων της Τορώνης που έχουν κινητική αστάθεια, όπως ηλικιωμένους, γονείς με βρεφικά καροτσάκια, κτλ

Προηγούμενες και επαναλαμβανόμενες αιτήσεις μας στις αρμόδιες αρχές για χρήση αιγιαλού και τοποθέτηση ράμπας, με δικά μας έξοδα, έχουν απορριφθεί. Δυστυχώς η κοινότητα μας δε φαίνεται να διαθέτει ευαισθησία πάνω σε αυτά τα προβλήματα. Εμείς όμως θα επιμένουμε, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια, και θα βρούμε τρόπο ώστε τα άτομα με κινητικές αναπηρίες να μπορέσουν να γνωρίσουν την υποβρύχια μαγεία.

Έως ότου βρούμε την λύση, ώστε τα άτομα με αναπηρία να μπορέσουν με αξιοπρέπεια να προσεγγίσουν την παραλία μπροστά από την όμορη επιχείρηση του Azure Diving Center, αναγκαζόμαστε να αναβάλλουμε την εκδήλωση.

Ευχαριστώ την ομάδα και τους εθελοντές που θα έδιναν το παρόν, όπως πάντα, και ένα μεγάλο συγγνώμη στα άτομα τα οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την είσοδό τους στον υποβρύχιο κόσμο, έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις.

Ηλίας Παπαδόπουλος
Δύτης – Εκπαιδευτής
Azure Diving Center
Τορώνη Χαλκιδικής