Skip to main content

Χαλκιδική: Ανησυχία για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Αρναία-Ελέγχεται το νερό

Η τοπική κοινότητα χθες ζήτησε από τους κατοίκους να μην καταναλώνουν το πόσιμο νερό μέχρι να ληφθούν δείγματα και να αναλυθούν.

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκληθεί στην κοινότητα της Αρναίας του δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, μετά τα πολλά κρούσματα γαστρεντερίτιδας που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία 24ωρα.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρρύπανσης Χαλκιδικής, έλαβε σήμερα δείγματα πόσιμου νερού ώστε να εξεταστεί η πιθανότητα ακαταλληλότητας του δικτύου ύδρευσης έπειτα από την τελευταία νεροποντή.

Όπως αναφέρει το xalkidikipolitiki.gr, η τοπική κοινότητα χθες ζήτησε από τους κατοίκους να μην καταναλώνουν το πόσιμο νερό μέχρι να ληφθούν δείγματα, να γίνει ανάλυση και να διαπιστωθεί αν τελικά το νερό είναι ακατάλληλο λόγω προσμίξεων από φερτά υλικά που έφερε ο όγκος του βρόχινου νερού.

Ωστόσο, προκλήθηκε μια μικρή αναστάτωση στο χωριό, του οποίου οι κάτοικοι δυσκολεύτηκαν να προμηθευτούν εμφιαλωμένα νερά αφού ήταν Κυριακή και τα σούπερ μάρκετ  ήταν κλειστά. Ζαχαροπλαστεία και περίπτερα γρήγορα εξάντλησαν τα αποθέματά τους με αποτέλεσμα κάποιοι να αναζητήσουν μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού σε γειτονικά χωριά.