Skip to main content

Χαλκιδική: Χειροπέδες στους μπράβους που πυροβόλησαν 20χρονο μέτοχο μπαρ

Οι δύο άνδρες, 29 και 34 ετών, είχαν επιτεθεί στον 20χρονο που βρισκόταν σε κατάστημα στο Πευκοχώρι- Χειροπέδες και σε συνεργό τους

Χειροπέδες σε τρεις άνδρες υπηκόους Αλβανίας πέρασαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου για την επιδρομή μπράβων έξω από μπαρ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής το βράδυ της 3ης Ιουλίου, όπου πυροβόλησαν 20χρονο, που φέρεται να είναι μέτοχος καφέ μπαρ.

Διαβάστε σχετικά Χαλκιδική: Μπράβοι πυροβόλησαν 20χρονο - Πόλεμος για την προστασία μαγαζιών

Σημειώνεται πως λίγο μετά τα μεσάνυχτα, επτά άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και ΙΧ αυτοκίνητο πήγαν στο καφέ – μπαρ που βρίσκεται στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής και επιτέθηκαν σε 20χρονο, ο οποίος βρισκόταν εκεί και φέρεται να είναι μέτοχος του καταστήματος.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 20χρονος προσπάθησε να διαφύγει προς το εσωτερικό του καφέ – μπαρ, αλλά τρεις από τους δράστες τον καταδίωξαν, τον έφτασαν και τον γρονθοκόπησαν, ενώ ο ένας τον πυροβόλησε με πιστόλι, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει διαμπερές τραύμα στο δεξιό μηρό.

Στη συνέχεια, οι δράστες επιβιβάστηκαν στα οχήματά τους και διέφυγαν, ενώ ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και οργανώθηκαν συντονισμένες αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Χθες το απόγευμα εντοπίσθηκαν στη Φούρκα Χαλκιδικής, οι δύο, ο ένας 29 και ο άλλος 34 ετών, και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών και του Αστυνομικού Τμήματος Κασσάνδρας.

Σήμερα το πρωί, από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή της Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για τη σύλληψη και του τρίτου αλλοδαπού άνδρα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν και αστυνομικοί της Ε.Κ.Α.Μ. Θεσσαλονίκης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Καλλικράτειας.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε έρευνα οικίας στη Σωζόπολη Χαλκιδικής, στην οποία εντοπίσθηκε και ο τρίτος άνδρας, ηλικίας 21 ετών και συνελήφθη με το σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. Στην οικία συνελήφθη επίσης και ένας ημεδαπός άνδρας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, μια καραμπίνα και 25 φυσίγγια.

Επίσης, όπως εξακριβώθηκε ο προαναφερόμενος αλλοδαπός, με την χρήση της παραπάνω καραμπίνας, τα ξημερώματα της 3ης Ιουλίου 2021, πυροβόλησε και προκάλεσε φθορές στην είσοδο οικίας στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες αλλοδαποί οδηγήθηκαν στην Ανακρίτρια Πολυγύρου, όπου έλαβαν προθεσμία και κρατούνται.