Skip to main content

Χαλκιδική: Από την υπερκατανάλωση λόγω τουρισμού ξέμεινε από νερό ο οικισμός Πόρτες!

Στην υπερκατανάλωση νερού λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης οφείλεται το πρόβλημα λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος-«14 γεωτρήσεις έχουμε και δεν φτάνουν»

Στην υπερκατανάλωση λόγω της τουριστικής σεζόν αποδίδει ο αντιδήμαρχος Νέας Προποντίδας, Χάρης Σαρόγλου το πρόβλημα που έχει προκύψει εδώ και ημέρες στον οικισμό Πόρτες όπου τα σπίτια δεν έχουν σταγόνα νερό.

Όπως δημοσίευσε η voria.gr μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, τα περίπου 40 σπίτια του εν λόγω οικισμού από την περασμένη Κυριακή 31 Ιουλίου δεν έχουν νερό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγιεινή και την καθαριότητά τους.

Μιλώντας στη Voria.gr o κ. Σαρόγλου τόνισε ότι «αντιλαμβάνομαι την αγανάκτηση των κατοίκων και έχουν δίκιο». Διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει καμία βλάβη στο δίκτυο της υδροδότησης» και επισήμανε ότι το πρόβλημα οφείλεται στην υπερακαταλάνωση λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης.

«Στην περιοχή λειτουργούν 6-7 μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες όπου αυτές τις μέρες το κάθε ένα από αυτά έχει 1.000 άτομα. Την ίδια ώρα, πολλοί στην περιοχή έχουν βάλει μπαξέδες με κηπευτικά και τους ποτίζουν συνέχεια καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες νερού. Έχω και φωτογραφίες για αυτά. Όπως καταλαβαίνετε δημιουργείται πρόβλημα και στο τέλος δεν φτάνει το νερό. Θα πρέπει όμως όλοι μας να δείξουμε μια σύνεση στη χρήση του νερού» είπε.

Ο κ. Σαρόγλου ανέφερε ότι ενώ τον χειμώνα για τις ανάγκες όλης της περιοχής του Δήμου Νέας Προποντίδας λειτουργούν μόλις πέντε γεωτρήσεις «τη θερινή περίοδο λειτουργούν 14 γεωτρήσεις και πάλι δεν επαρκούν με τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν» προσθέτοντας επίσης ότι έχει πέσει «η στάθμη των γεωτρήσεων».

Τόνισε ότι ο Δήμος προσπαθεί να μειώσει το πρόβλημα και να έχουν όλοι νερό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στα Νέα Μουδανιά «κόβω το νερό στις 11 το βράδυ για να γεμίσει η δεξαμενή και ξαναδίνεται το νερό στις 6 το πρωί», ενώ όπως είπε «με εντολή δημάρχου σταμάτησε η παροχή νερού προς άρδευση στις ελιές του Αγίου Μάμα (σ.σ. από αυτό το δίκτυο υδροδοτείται και ο οικισμός Πόρτες) καθώς το συγκεκριμένο δίκτυο είναι και άρδευσης και ύδρευσης».

Τέλος, ο κ. Σαρόγλου ανέφερε ότι ο Δήμος στέλνει καθημερινά βυτίο στον οικισμό Πόρτες «προκειμένου το κάθε σπίτι να γεμίσει νερό τις ατομικές τους δεξαμενές» ή άλλα δοχεία αποθήκευσης νερού.