Skip to main content

Χαλκιδική: Δωρεά αντιδραστηρίων στο νοσοκομείο Πολυγύρου

Το μηχάνημα έγκαιρης διάγνωσης της ασθένειας PCR COVID-19 παραχωρήθηκε πρόσφατα στο νοσοκομείο της Χαλκιδικής από ιδιώτη.

Σε δωρεά αντιδραστηρίων προς το νοσοκομείο Πολυγύρου για τη  χρήση του υπερσύγχρονου μηχανήματος PCR COVID-19 προχώρησε σήμερα η περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα έγκαιρης διάγνωσης της ασθένειας παραχωρήθηκε πρόσφατα στο νοσοκομείο της Χαλκιδικής από ιδιώτη.
    
Το PCR COVID – 19 δίνει άμεσα αποτελέσματα ελέγχου, με μέσο χρόνο περίπου μία ώρα και τα συγκεκριμένα αντιδραστήρια είναι υψηλών προδιαγραφών. Η χρήση τους, προς το παρόν θα περιοριστεί σε ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο για προεγχειρητικό έλεγχο, στη Μονάδα Τεχνικού Νεφρού, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στη Στεφανιαία Μονάδα αλλά και για επείγοντα περιστατικά.
    
«Ευχαριστούμε θερμά την Π.Κ.Μ. -Π.Ε.Χ., και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργο για το προσωπικό ενδιαφέρον και την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας, για την προμήθεια αντιδραστηρίων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν άμεσα οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες του νομού» δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Κωνσταντίνος Δεδελούδης.
    
Από την πλευρά του αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος, κατά την παράδοση -παραλαβή των αντιδραστηρίων τόνισε:

«Για ακόμη μία φορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, στέκεται αρωγός στον τομέα της υγείας του Νομού Χαλκιδικής. Συνεχίζουμε να συνδράμουμε, άμεσα και στο μέτρο του δυνατού, για την κάλυψη των αναγκών του Γ.Ν.Χ. αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδο. Εύχομαι να έρθουν σύντομα καλύτερες μέρες και να μειωθούν στο ελάχιστο οι συνέπειες της πανδημίας».