Skip to main content

Χαλκιδική: Εγκαινιάστηκαν οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων σε Τρίγλια και Πλάγια

Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων σε δηλώσεις του τόνισε τη σημασία τέτοιων έργων που προάγουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων

Τα εγκαίνια του έργου «Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Κ. Ν. Τρίγλιας και Τ.Κ. Ν. Πλαγίων του Δήμου Ν. Προποντίδας», πραγματοποίησε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου,  ο γενικός γραμματέας Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Εμμανουήλ Γραφάκος.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα Ν. Τρίγλιας, με τη συμμετοχή αντιδημάρχων, των προέδρων Κοινοτήτων Νέας Τρίγλιας, Νέων Πλαγίων και Ελαιοχωρίων, καθώς και δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων αλλά και εκπροσώπων φορέων.

Ο κ. Γραφάκος σε δηλώσεις του τόνισε τη σημασία τέτοιων έργων που προάγουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. «Πρόκειται για ένα έργο που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ένα έργο που προστατεύει το φυσικό περιβάλλον. Τα τελευταία δυόμισι χρόνια καταφέραμε για πάνω από 60 οικισμούς της χώρας μας άνω των 2.000 κατοίκων, να έχουμε επεξεργασία αστικών λυμάτων συμβατή με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Συνεχίζουμε το έργο μας. Προχωράμε σε περισσότερα από 110 ανάλογα έργα σε όλη τη χώρα. Είχε μείνει πίσω η Ελλάδα στον τομέα αυτό, όμως με επίμονη δουλειά έχουμε συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα για τους πολίτες και το περιβάλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Mανώλης Καρράς με τη σειρά του ευχαρίστησε τον γενικό γραμματέα για την παρουσία του αλλά και τη διαρκή στήριξή του στα ζητήματα του δήμου.

Στη συνέχεια παρουσίασε τα έργα που υλοποιήθηκαν στη Κοινότητα Ν. Τρίγλιας και Νέων Πλαγίων, καθώς και την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων και έκανε λόγο για δύο έτοιμες μελετητικά προτάσεις ενώ παράλληλα ζήτησε τη στήριξη του υπουργείου για την εύρεση χρηματοδοτικού εργαλείου. Η μία αφορά στο έργο: «Επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων λυμάτων ΕΕΛ Ν. Τρίγλιας- Ν. Πλαγίων» και η άλλη στην «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων οικισμού Αγίου Μάμαντος».

Δείτε φωτογραφίες: