Skip to main content

Χαλκιδική: Έκκληση στη Σιθωνία για τα ξερά χόρτα σε οικόπεδα

Να καθαρίσουν οι οικοπεδούχοι τις ιδιοκτησίες τους από ξερά χόρτα καλεί με ανακοίνωσή της η αντιδημαρχία Καθαριότητας στην Σιθωνία.

Την υποχρέωση των ιδιοκτητών για καθαρισμό των οικοπέδων τους, απομάκρυνση ξερών χόρτων και άλλων ευφλεκτων υλικών ή αντικειμένων τονίζει η αντιδημαρχία Καθαριότητας του δήμου Σιθωνίας.

«Ήδη διανύουμε τον τρίτο μήνα της αντιπυρικής περιόδου, η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο και ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς είναι αυξημένος», επισημαίνει η αρμόδια Αντιδημαρχία σε σχετική ανακοίνωσή της.

Πρόκειται για μία υποχρεωτική ενέργεια καθώς σύμφωνα με την 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη «οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά».

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης υποβάλλεται μήνυση και μπορεί να επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο 0,50 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.