Skip to main content

Χαλκιδική: Το μεγάλο ευχαριστώ της οικογένειας του Ιβάν με ένα γεύμα στη Φούρκα (φωτο)

Ο πατέρας του 30χρονου από τη Βόρεια Μακεδονία παρέθεσε γεύμα στους ανθρώπους που βοήθησαν στο να βρεθεί σώος ο γιος του μετά από 20 ώρες στη θάλασσα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που βοήθησαν στο να βρεθεί σώος ο γιος του επέλεξε να πει ο πατέρας του Ιβάν, του 30χρονου που πάλεψε σχεδόν 20 ώρες με τα κύματα της μανιασμένης θάλασσας της Χαλκιδική από τις 9 έως τις 10 Ιουλίου.

Ο πατέρας του 30χρονου από τη Βόρεια Μακεδονία παρέθεσε ένα τραπέζι αγάπης το βράδυ της Δευτέρας σε ταβέρνα της Σκάλας Φούρκας στη Χαλκιδική για τους λιμενικούς αλλά και τους πιλότους του Super Puma που είχε απογειωθεί από τη Λήμνο και έκανε έρευνες για τον εντοπισμό του.

Για το μενού επέλεξε θαλασσινά και πιάτα της ελληνικής κουζίνας, ενώ περίσσευε η χαρά όλων για το αίσιο τέλος της περιπέτειας του νεαρού από τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά και η αγωνία για τον φίλο της παρέας, τον Μάρτιν, που ακόμα αγνοείται.

Το παρών έδωσαν οι δύο πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, που περίμενε τον Ιβάν στο Κέντρο Υγείας, όταν ανασύρθηκε από τη θάλασσα, αλλά και οι εθελοντές που πάλεψαν για να βρεθεί ζωντανός, την ώρα που οι ελπίδες ολοένα και μειωνόταν. Δεν απουσίασαν και οι φίλοι της οικογένειας, ωστόσο έλειπε ο ίδιος ο Ιβάν.

'Οπως λένε φίλοι της οικογένειας στη Voria.gr, ο 30χρονος έμεινε αρκετές ημέρες στην Ελλάδα με την ελπίδα να βρεθεί ο φίλος του, ο 33χρονος Μάρτιν που μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της οικογένειάς του, αλλά και των εθελοντών του ΟΦΚΑΘ.

«Ο Ιβάν γύρισε στα Σκόπια και δεν θέλησε να παραβρεθεί στο γεύμα, που παρέθεσε ο πατέρας του, καθώς είναι πολύ στενοχωρημένος για τον φίλο του», λέει φίλος της οικογένειας.

Ο Ιβάν κατάφερε μετά από σχεδόν 20  ώρες, παλεύοντας μέσα σε μία μανιασμένη θάλασσα, να πατήσει στη στεριά στο λιμάνι της Νέας Σκιώνης το μεσημέρι της 10ης Ιουλίου. Οι εθελοντές και οι διασώστες χειροκροτότησαν και τον εμψύχωσαν, φωνάζοντάς του μπράβο.

Ο Ιβάν αγνοούνταν μετά από βουτιά με την παρέα του στο Ποσείδι της Χαλκιδικής. Ο ένας φίλος του, ο Βασίλ, κολύμπηκε και βγήκε πρώτος, αλλά η τύχη δεν στάθηκε με το μέρος του Μάρτιν, που ακόμα αγνοείται.