Skip to main content

Χαλκιδική: Έρχεται στον Όρμο Παναγιάς το 2022 Diaporos Sailing Regatta

Ιστιοπλόοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την περιπέτεια και το μαγικό ταξίδι σε ξεχωριστές ναυτικές διαδρομές.

Ραντεβού στον Όρμο Παναγιάς, στα κρυστάλλινα νερά της Σιθωνίας, δίνουν και φέτος τα ιστιοπλοϊκά σκάφη ανοιχτής θαλάσσης που θα συμμετάσχουν στην Ρεγκάτα Όρμου Παναγιάς (2022 Diaporos Sailing Regatta) που διοργανώνει από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2022 ο Ναυτικός Σύνδεσμος της περιοχής.

Ιστιοπλόοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την περιπέτεια και το μαγικό ταξίδι σε ξεχωριστές ναυτικές διαδρομές με συντροφιά τον άνεμο και την αλμύρα της θάλασσας.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται 12 προκατασκευασμένες διαδρομές 7,5 έως 24 ναυτικών μιλίων, ενώ η τελική επιλογή γίνεται με βάση τον άνεμο και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή πληρώματα 11 ιστιοπλοϊκών, ενώ στόχος των διοργανωτών είναι να φτάσουν τα 20 ιστιοπλοϊκά. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να το κάνουν έως και την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου.

«Είναι μια μοναδική διοργάνωση που πήρε σάρκα και οστά το 2012 και συνεχίζεται αδιαλείπτως μέχρι σήμερα. Ουσιαστικά είναι ένας φιλικός περιηγητικός πλους και όχι ένας αμιγώς ιστιοπλοϊκός αγώνας, ενώ τα σκάφη είναι χωρητικότητας 8-10 ατόμων. Λαμβάνουν μέρος οικογένειες και παρέες, ενώ στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά τους ανθρώπους που αγαπούν την ιστιοπλοΐα και τη συγκεκριμένη περιοχή, αφού οι διαδρομές γίνονται σε γαλαζοπράσινα νερά κι ανάμεσα σε πανέμορφα νησάκια», δηλώνει το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Συνδέσμου Όρμου Παναγιάς, Γιώργος Κιοσές.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους συμμετέχοντες είναι να διαθέτουν τα αναγκαία έγγραφα για την πλοήγηση του σκάφους. Επιπλέον στόχος των διοργανωτών είναι όλα τα ιστιοπλοϊκά να έχουν επιστρέψει και να έχουν δέσει στο λιμάνι πριν τη δύση του ηλίου.

Φυσικά εκτός από τους ιστιοπλόους, όσοι παραβρεθούν ως θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θεαματική εκκίνηση από τη μαρίνα Λατούρα που βρίσκεται μπροστά από τον γραφικό Όρμο Παναγιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 6932838602 (Μανώλης Τυφόξυλος πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής) και 2375031522 (Κατερίνα Βασιλικού, πρόεδρος Ναυτικού Συνδέσμου Όρμου Παναγιάς).