Skip to main content

Χαλκιδική: Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για την «υποβάθμιση» του σχολείου της Αμμουλιανής

«H περαιτέρω υποβάθμιση του σχολείου θα αποτελέσει ένα ακόμα πλήγμα για την εκπαίδευση των παιδιών της Αμμουλιανής», αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Ερώτηση στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας Νίκης Κεραμέως για το δημοτικό σχολείο της Αμμουλιανής και την ενδεχόμενη «υποβάθμισή» του, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ιωάννης Δέλης και Λεωνίδας Στολτίδης.

Όπως αναφέρεται, «η περαιτέρω υποβάθμιση του σχολείου θα αποτελέσει ένα ακόμα πλήγμα για την εκπαίδευση των παιδιών της Αμμουλιανής, καθώς και αντικίνητρο για τους νέους γονείς που θέλουν να παραμείνουν στο νησί της Αμμουλιανής».

Αναλυτικά η ερώτηση:

Το Δημοτικό Σχολείο Αμμουλιανής, βάσει πρόσφατης εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, προβλέπεται να στερηθεί έναν δάσκαλο που έχει ήδη τοποθετηθεί και να γίνει 2θέσιο, από 3θέσιο που είναι σήμερα, εν μέσω της σχολικής χρονιάς, επιδεινώνοντας τις ήδη δύσκολες συνθήκες εκπαίδευσης των μαθητών του.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη για το Δημοτικό Σχολείο της Αμμουλιανής εντάσσεται στην ήδη εκδηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης για πληθώρα συμπτύξεων τμημάτων σχολείων και στην ΠΕ Χαλκιδικής.

Η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, δείχνει αδιαφορία για τις μορφωτικές ανάγκες και την υγεία των μαθητών εν μέσω του 4ου κύματος πανδημίας του covid19. Συγχωνεύει τμήματα και υποβαθμίζει σχολεία προσπαθώντας να "εξορθολογήσει" τα εκατοντάδες κενά που παραμένουν στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων με δική της ευθύνη, να κρύψει την πραγματική κατάσταση στα σχολεία.

Να σημειωθεί πως τα παιδιά του νησιού της Αμμουλιανής, ήδη στερούνται τη διδασκαλία ξένων γλωσσών (όταν η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας έχει καταστεί υποχρεωτική από το νηπιαγωγείο) και άλλες δραστηριότητες, αθλητικές και καλλιτεχνικές.

Η περαιτέρω υποβάθμιση του σχολείου θα αποτελέσει ένα ακόμα πλήγμα για την εκπαίδευση των παιδιών της Αμμουλιανής, καθώς και αντικίνητρο για τους νέους γονείς που θέλουν να παραμείνουν στο νησί της Αμμουλιανής.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε:

- Να μην υποβιβαστεί το Δημοτικό Σχολείο της Αμμουλιανής και να ανακληθούν άμεσα οι σαρωτικές συγχωνεύσεις τμημάτων στην ΠΕ Χαλκιδικής

-Να προχωρήσουν άμεσα προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες του  Δημοτικού Σχολείου Αμμουλιανής και όλων των υπολοίπων σχολείων της ΠΕ Χαλκιδικής.  

-Να εξασφαλιστεί η αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή του Δημοτικού Σχολείου της Αμμουλιανής για την παροχή μιας πραγματικά αναβαθμισμένης μόρφωσης προς τους μαθητές του

-Να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα και να εξασφαλιστούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης απέναντι στην εξέλιξη της πανδημίας