Skip to main content

Χαλκιδική: Έξι μέρες χωρίς νερό ο οικισμός Πόρτες - «Γύρισα Θεσσαλονίκη να κάνω μπάνιο»

Από την περασμένη Κυριακή καμία βρύση σε έναν ολόκληρο οικισμό του δήμου Ν. Προποντίδας δεν τρέχει νερό προκαλώντας σωρεία προβλημάτων.

Χωρίς νερό βρίσκονται από την περασμένη Κυριακή οι κάτοικοι των εξοχικών κατοικιών στην περιοχή Πόρτες του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγιεινή τους και την καθαριότητά του.

Όπως είπε στη Voria.gr η κ. Γεωργία Βαφειάδου, η κατάσταση είναι απελπιστική καθώς περίπου 40 σπίτια με τους ενοίκους τους βιώνουν εν έτει 2022 ένα δράμα μη έχοντας σταγόνα νερό οι βρύσες τους και χωρίς να λαμβάνουν επίσημη απάντηση παρότι όπως λένε έχουν απευθυνθεί στον δήμο της περιοχής.

«Δεν έχουμε νερό και γύρισα στο σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη για να κάνω μπάνιο και να πλύνω τα ρούχα της οικογένειας» είπε χαρακτηριστικά στη Voria η κ. Βαφειάδου.

Ο οικισμός βρίσκεται σε μια ιδιαιτέρως τουριστικά αναπτυγμένη περιοχή όπου βρίσκονται αρκετά μεγάλα ξενοδοχεία αλλά και beach bar και εδώ και 15 ημέρες όπως είπε η κ. Βαφειάδου αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υδροδότηση.

«Κάτοικοι είχαν πάρει τηλέφωνα στον δήμο και ανέφεραν το πρόβλημά μας. Ήρθαν υπάλληλοι του δήμου πριν από 15 μέρες για αυτοψία και είπαν ότι υπήρξε βλάβη στην περιοχή «Γκρέμνια» που βρίσκεται πριν από τον οικισμό μας και ότι θα αποκατασταθεί η βλάβη. Εμείς παίρνουμε νερό από τον Άγιο Μάμα» είπε η κ. Βαφειάδου προσθέτοντας ότι στη συνέχεια «ήρθαν ξανά άνθρωποι του δήμου και μας είπαν κιόλας ότι θα υπάρξουν πρόστιμα επειδή έχουμε βάλει ντομάτες και ποτίζουμε τους κήπους και για αυτό δεν έχουμε νερό».

Τελικά, την περασμένη Παρασκευή 29 Ιουλίου και το Σάββατο 30 Ιουλίου όπως είπε η κ. Βαφειάδου «ήρθε το νερό μετά τα μεσάνυχτα για λίγη ώρα και από την Κυριακή έως σήμερα δεν έχουμε σταγόνα νερό».

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι εξοργισμένοι με την όλη κατάσταση ενώ όπως λένε «δεν έχουν πάρει μια απάντηση επίσημα από τον δήμο».

Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της περιοχής πληρώνουν δημοτικά τέλη καθώς και λογαριασμούς ύδρευσης. «Το πάγιο για το νερό έρχεται παραμονές Χριστουγέννων που είναι περίπου 70-80 ευρώ συν την κατανάλωση που καταγράφεται στα ρολόγια του νερού» τόνισε η κ. Βαφειάδου.

Όπως πληροφορήθηκαν οι κάτοικοι βυτιοφόρα του δήμου θα περάσουν σήμερα το πρωί από την περιοχή προκειμένου να γεμίσουν τις δεξαμενές κατοικιών. «Όσοι διαθέτουν, γιατί εγώ αλλά και άλλα σπίτια δεν διαθέτουμε δεξαμενές. Κανείς δεν μας λέει πώς θα λυθεί το πρόβλημα και έχουμε μικρά παιδιά και ηλικιωμένους. Χρειαζόμαστε νερό» κατέληξε η κ. Βαφειάδου.

Να σημειωθεί ότι η Voria.gr επιχείρησε επίμονα να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον δήμαρχο της περιοχής, Μανώλη Καρρά, προκειμένου να δοθεί μια απάντηση για ποιο λόγο δεν έχει νερό ολόκληρος οικισμός, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό.