Skip to main content

Χαλκιδική: Έξι καμπάνες για υπαίθριες φωτιές μόνο την πρώτη βδομάδα αντιπυρικής!

Έξι διοικητικά πρόστιμα επιβλήθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο, μόλις την πρώτη εβδομάδα αντιπυρικής περιόδου

Έξι διοικητικά πρόστιμα για άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο, σε διάφορα σημεία της Χαλκιδικής, βεβαιώθηκαν ήδη την πρώτη εβδομάδα αντιπυρικής περιόδου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον νομό.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, «διανύουμε ήδη την πρώτη εβδομάδα αντιπυρικής περιόδου και έχουν βεβαιωθεί από τις Υπηρεσίες μας έξι (6) Διοικητικά πρόστιμα οριζόμενα της 19/2020 Π.Δ. λόγω ανάμματος φωτιάς στην ύπαιθρο. Κατόπιν των ανωτέρω υπενθυμίζουμε τους συμπολίτες μας ότι απαγορεύεται από 01/05 έως 31/10 το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο για οποιοδήποτε λόγω».

Υπενθυμίζεται «για πολλοστή φορά» ότι από 1η Μαΐου 2021 εφαρμόζονται αυστηρά τα οριζόμενα στην Πυροσβεστική Διάταξη 19/2020 και επιβάλλονται τα προβλεπόμενα Διοικητικά πρόστιμα σε πολίτες που δεν συμμορφώνονται με τη Νομοθεσία που απαγορεύει τη χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.

«Η προστασία του περιβάλλοντος, η αποφυγή κινδύνου σε ξένες περιουσίες και η προστασία της ανθρώπινης ζωής από κίνδυνο πυρκαγιών είναι υπόθεση όλων μας!», καταλήγει η ανακοίνωση.