Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021
x

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ENIGMA ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (ΦΩΤΟ+VID)

Εκαντοντάδες κάτοικοι και τουρίστες παρευρέθησαν στο πάρτι του νέου εμπορικού κέντρου του Ομίλου Μουζενίδη, στα Μουδανιά Χαλκιδικής

«Κοσμοπλημμύρα» επικράτησε στο σημερινό, λαμπερό πάρτι εγκαινίων του εμπορικού κέντρου Enigma Shopping Centre, του Ομίλου Μουζενίδη, σε κομβικό σημείο στα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο Πρόεδρος του ομίλου, Μπόρις Μουζενίδης μαζί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ παρών ήταν ο ομογενής επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, ο δήμαρχος Προποντίδας Εμμανουήλ Καρράς, ο Δήμαρχος Σιθωνίας Γιάννης Τζίτζιος, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ξενοδοχειακοί και τουριστικοί παράγοντες, εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής αλλά και 300 Ρώσοι τουρίστες, που ήλθαν στη Χαλκιδική με τουριστικά προγράμματα του Ομίλου, έκαναν «ποδαρικό» στο νέο, ευρωπαϊκού επιπέδου για τουριστική περιοχή, εμπορικό κέντρο.

Ενδεικτικός αριθμός της κοσμοσυρροής που υπήρξε, ήταν τα περισσότερα από 1.100 αυτοκίνητα που κατέκλυσαν τον χώρο στάθμευσης του εμπορικού, άλλου ενός που συνορεύει, αλλά και τους παρακείμενους δρόμους.

Στο Enigma κυριαρχούν τα καταστήματα γούνας, αφού από τα συνολικά 40 τα 16 πωλούν αποκλειστικά το δημοφιλές και ακριβό ένδυμα. Φιλοξενούνται, ακόμη, εντυπωσιακά κοσμηματοπωλεία, καταστήματα in μόδας, ενώ ο υπόγειος χώρος είναι γεμάτος με μεγάλα καταστήματα μοναστικής τέχνης και μία κάβα. Παράλληλα, στο άριστα οργανωμένο εμπορικό, φιλοξενούνται θυγατρικές του Ομίλου Μουζενίδη, όπως η κατασκευαστική Grekodom, η αεροπορική Ellinair και η Mouzenidis Travel. 

Μιλώντας στους παριστάμενους, ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη τον Όμιλο Μουζενίδη για την επένδυσή του, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία και στον Ιβάν Σαββίδη. «Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνεχίζουν να επενδύουν σε αυτήν τη χώρα. Αυτοί οι άνθρωποι και επιχειρηματίες, όπως ο Μπόρις Μουζενίδης και ο Ιβάν Σαββίδης, πρέπει να στηριχθούν», είπε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης.

 

 

Το εμπορικό κέντρο στεγάζεται σε μισθωμένο ακίνητο καλύπτοντας επιφάνεια 3.500 τ.μ.. Η επένδυση του Ομίλου για την ανάπτυξη του Enigma Shopping Centre, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, εκτιμάται ότι αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ, ενώ απασχολεί περισσότερους από 200 εργαζόμενους, από την ευρύτερη περιοχή.