Skip to main content

Κοσμοσυρροή στα εγκαίνια του εμπορικού Enigma στη Χαλκιδική (φωτο+vid)

Εκαντοντάδες κάτοικοι και τουρίστες παρευρέθησαν στο πάρτι του νέου εμπορικού κέντρου του Ομίλου Μουζενίδη, στα Μουδανιά Χαλκιδικής

«Κοσμοπλημμύρα» επικράτησε στο σημερινό, λαμπερό πάρτι εγκαινίων του εμπορικού κέντρου Enigma Shopping Centre, του Ομίλου Μουζενίδη, σε κομβικό σημείο στα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο Πρόεδρος του ομίλου, Μπόρις Μουζενίδης μαζί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ παρών ήταν ο ομογενής επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, ο δήμαρχος Προποντίδας Εμμανουήλ Καρράς, ο Δήμαρχος Σιθωνίας Γιάννης Τζίτζιος, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ξενοδοχειακοί και τουριστικοί παράγοντες, εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής αλλά και 300 Ρώσοι τουρίστες, που ήλθαν στη Χαλκιδική με τουριστικά προγράμματα του Ομίλου, έκαναν «ποδαρικό» στο νέο, ευρωπαϊκού επιπέδου για τουριστική περιοχή, εμπορικό κέντρο.

Ενδεικτικός αριθμός της κοσμοσυρροής που υπήρξε, ήταν τα περισσότερα από 1.100 αυτοκίνητα που κατέκλυσαν τον χώρο στάθμευσης του εμπορικού, άλλου ενός που συνορεύει, αλλά και τους παρακείμενους δρόμους.

Στο Enigma κυριαρχούν τα καταστήματα γούνας, αφού από τα συνολικά 40 τα 16 πωλούν αποκλειστικά το δημοφιλές και ακριβό ένδυμα. Φιλοξενούνται, ακόμη, εντυπωσιακά κοσμηματοπωλεία, καταστήματα in μόδας, ενώ ο υπόγειος χώρος είναι γεμάτος με μεγάλα καταστήματα μοναστικής τέχνης και μία κάβα. Παράλληλα, στο άριστα οργανωμένο εμπορικό, φιλοξενούνται θυγατρικές του Ομίλου Μουζενίδη, όπως η κατασκευαστική Grekodom, η αεροπορική Ellinair και η Mouzenidis Travel. 

Μιλώντας στους παριστάμενους, ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη τον Όμιλο Μουζενίδη για την επένδυσή του, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία και στον Ιβάν Σαββίδη. «Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνεχίζουν να επενδύουν σε αυτήν τη χώρα. Αυτοί οι άνθρωποι και επιχειρηματίες, όπως ο Μπόρις Μουζενίδης και ο Ιβάν Σαββίδης, πρέπει να στηριχθούν», είπε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης.

 

 

Το εμπορικό κέντρο στεγάζεται σε μισθωμένο ακίνητο καλύπτοντας επιφάνεια 3.500 τ.μ.. Η επένδυση του Ομίλου για την ανάπτυξη του Enigma Shopping Centre, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, εκτιμάται ότι αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ, ενώ απασχολεί περισσότερους από 200 εργαζόμενους, από την ευρύτερη περιοχή.

Εξάλλου, στελέχη του ομίλου Μουζενίδη ανέφεραν ότι τo εμπορικό κέντρο θα αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά της Χαλκιδικής, ιδίως στους θερινούς μήνες που η περιοχή υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες, καθώς βρίσκεται σε πολύ κομβικό σημείο, στη συμβολή πρώτου και δευτέρου ποδιού.

Στον χώρο του νέου εμπορικού πάρκου στα Μουδανιά συγκεντρώνονται πολλές διαφορετικές επιλογές για αγορές, διασκέδαση και φαγητό σε συνολικά 40 καταστήματα: Επώνυμες αλυσίδες με διεθνή και εγχώρια εμπορικά σήματα (ρούχα, καλλυντικά, αξεσουάρ), 16 καταστήματα αποκλειστικά με γούνες, κοσμηματοπωλεία, ένα μοντέρνο παντοπωλείο με επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα, το γκουρμέ εστιατόριο «Κρητικός» και ο ειδικά σχεδιασμένος χώρος για παιδιά Grekoleto.

Παράλληλα, ο οίκος δημοπρασιών και Τέχνης Myrό Antiques House ανακοίνωσε τη συνεργασία του με το Enigma Mall Shopping Center, στο πλαίσιο της οποίας θα προβάλλονται θεματικές εκθέσεις των γλυπτών - μελών της Greek Marble Initiative στα καταστήματα και τους επιμέρους εσωτερικούς χώρους του κέντρου. Έτσι, ένα από τα μεγαλύτερα γλυπτά που θα εκτίθενται στο Enigma Mall είναι η δημιουργία του Γεωργιανού γλύπτη John Gogaberishvili, οι «Χορευτές».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι το νέο εμπορικό κέντρο άνοιξε τις πύλες του για το κοινό την περασμένη Τρίτη, 25 Απριλίου, ενώ για τα αποψινά εγκαίνια προβλέφθηκε δωρεάν μεταφορά για τους πελάτες του Ομίλου με ιδιόκτητο λεωφορείο.