Skip to main content

Χαλκιδική: Γιατροί που παραθέριζαν έσωσαν άνδρα που έπαθε ανακοπή

Στο σημείο έσπευσε και εθελόντρια με εξωτερικό απινιδωτή και χορήγησε απινιδώσεις, με αποτέλεσμα ο άνδρας να επανέλθει, αποκτώντας αναπνοή.

Άγιο είχε ένας ερασιτέχνης αλιέας και κατ΄επάγγελμα νευρολόγος χθες το βράδυ στη Χανιώτη της Χαλκιδικής, όταν βγαίνοντας από τη βάρκα του έπεσε αναίσθητος προδομένος από την καρδιά του.

Για καλή του τύχη στο σημείο βρίσκονταν δύο γιατροί και ένα ακόμα πολίτης που γνώριζε να παράσχει πρώτες βοήθειες.

Αφού ξεκινησαν ΚΑΡΠΑ άμεσα, κάλεσαν το 166 ζητώντας να σπεύσει ασθενοφόρο στο σημείο, ωστόσο ο χρόνος που χρειαζόταν για να φτάσει ήταν απαγορευτικός για την επιβίωση του αλιέα.

Στο σημείο έσπευσε ωστόσο εθελόντρια με εξωτερικό απινιδωτή και χορήγησε απινιδώσεις, με αποτέλεσμα ο άνδρας να επανέλθει, αποκτώντας αναπνοή.

Στη συνέχεια έφτασε το ασθενοφόρο που μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας τον άνδρα και από εκεί κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο νοσοκομείο Πολυγύρου όπου νοσηλεύεται καλά στην υγεία του.

Την ιστορία έκανε γνωστή η οργάνωση Kids Save Lives που έχει πρωτοστατήσει στη δημιουργίας ενός εξωτερικού δικτύου απινιδωτών από εκπαιδευμένους πολίτες που θα συνδράμουν αποτελεσματικά σε περιστατικά καρδιακής ανακοπής.