Skip to main content

Χαλκιδική: Καταδυτικές εξορμήσεις προτείνει σε Δανούς και Σουηδούς ο δήμος Αριστοτέλη

Ο δήμος Αριστοτέλη προχώρησε σε επαγγελματικές συναντήσεις πόρτα-πόρτα στην Κοπεγχάγη και στο Χέρνινγκ για την προβολή του τουριστικού του προϊόντος

Για τις καταδυτικές εξορμήσεις στις περιοχές της Ουρανούπολης και της Αμμουλιανής (Δρένια), που θυμίζουν γαλάζιες λίμνες, αλλά και στο Στρατώνι, όπου απαντάται μια από τις μεγαλύτερες αποικίες ιππόκαμπου στη μεσογειακή λεκάνη, ενημερώθηκαν οι Δανοί τουριστικοί πράκτορες, κατά τις επαγγελματικές συναντήσεις πόρτα-πόρτα (D2D), που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες στην Κοπεγχάγη και στο Χέρνινγκ ο δήμος Αριστοτέλη.

Κατά τις αντίστοιχες συναντήσεις στο Μάλμε της Σουηδίας προτάθηκαν -μεταξύ άλλων- διακοπές σε προνομιακές τιμές, απευθυνόμενες σε δίκτυα ή πόλεις με ορυκτολογική κληρονομιά, μέλη των οποίων αποτελούν εύρωστοι Σουηδοί απασχολούμενοι σε μια από τις σημαντικότερες βιομηχανίες της χώρας. Ιδιαίτερη ήταν και η πρόταση του Δήμου για τον τουρισμό πολυτελείας, η οποία αποτελεί συνδυαστική επιλογή στο πρόγραμμα καλοκαιρινού τουρισμού: sailing, γαστρονομία, οινικές δραστηριότητες και πολιτισμός αποτελούν κύριους άξονες του συγκεκριμένου μοντέλου διακοπών.

Στο περιθώριο του D2D προγράμματος επαγγελματικών επαφών, η αποστολή του Δήμου Αριστοτέλη πραγματοποίησε επίσκεψη στη διεθνή τουριστική έκθεση «Ferie For Alle» του Χέρνινγκ (Δανία), όπου -μεταξύ άλλων- παρουσίασε το «πολιτιστικό καλοκαίρι» σε πάνω από δέκα εκπροσώπους τουριστικών γραφείων από τη Δανία. «Η αίσθηση ότι οι Σκανδιναβοί αναζητούν εναλλακτικά σενάρια διακοπών ορίζει τη μετά-covid δραστηριότητα των Δανών τουριστικών πρακτόρων, οι οποίοι αναπτύσσουν νέες τεχνικές και εντάσσουν στα προγράμματά τους εναλλακτικά τουριστικά μοντέλα σε φρέσκους ταξιδιωτικούς προορισμούς», υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του δήμου Αριστοτέλη.

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην ανακοίνωση και στη συνάντηση με το τουριστικό πρακτορείο «Primo Tours» της Δανίας, που φαίνεται να ισχυροποιεί το συμβόλαιό του στην Ανατολική Χαλκιδική, δεδομένου του ολοκληρωμένου προγράμματος συν-διαφήμισης που πραγματοποιεί με τη στήριξη και την οικονομική αρωγή του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας. Το παραπάνω συμβόλαιο υλοποιείται από το τοπικό ταξιδιωτικό γραφείο «Prima Holidays», ορίζοντας έτσι την Ανατολική Χαλκιδική ως προορισμό διακοπών των Δανών.

«Με αφετηρία αυτό το δεδομένο και λόγω της βαρύτητας που δίνει ο Δήμος Αριστοτέλη στο ουσιαστικό άνοιγμα της σκανδιναβικής τουριστικής αγοράς, προγραμματίζεται ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό ταξίδι, με τη συμμετοχή Δανών και Σουηδών εκπροσώπων Τύπου και τουριστικών γραφείων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το γραφείο Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του KOUZINA 2022. Σημαντικά θεωρούνται τα inspections (επιθεωρήσεις) των Δανών product managers, που έχουν ήδη προβεί σε υπογραφή συμβολαίων με ξενοδοχειακά καταλύματα της Ανατολικής Χαλκιδικής. Αναμένεται να πραγματοποιηθούν νωρίς το καλοκαίρι, συμβάλλοντας έτσι στην κατανόηση του τοπικού προϊόντος», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Κατά τον δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο, «κινούμαστε σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον ανακατατάξεων, που μετά την ολοκλήρωσή τους, θα είναι αρκετά διαφοροποιημένο, με παραδοσιακές τουριστικές αγορές να περιορίζονται και άλλες νέες να δημιουργούνται. Αυτό εξασφαλίζουμε, με σκληρή δουλειά, έγκαιρη προετοιμασία και αποτελεσματική δικτύωση των τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής μας, αλλά και του ίδιου του δήμου, ως προορισμού, με νέους συνεργάτες σε νέες τουριστικές αγορές και με εργαλεία».