Skip to main content

Χαλκιδική: Σκάφος προσάραξε περιμένοντας... τον πλειστηριασμό του

Το σκάφος παρέμενε μόνιμα αγκυροβολημένο μετά την κατάσχεση του από το Λιμενικό Σώμα καθώς χρησιμοποιήθηκε σε λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων.

Μπροστά σε ένα περίεργο θέαμα βρέθηκαν οι παραθεριστές στη Χαλκιδική που επισκέφθηκαν για τα πρώτα μπάνια του Ιουνίου την περιοχή του Όρμου Παναγιάς.

Συγκεκριμένα στην παραλία «Λατούρα» βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό ένα ημιβυθισμένο ιστιοφόρο σκάφος, προξενώντας την απορία των λουόμενων που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria, το εν λόγω σκάφος έχει κατασχεθεί από το Λιμενικό Σώμα, καθώς προ διετίας είχε χρησιμοποιηθεί σε λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, κάτι που είχαν ανακαλύψει στελέχη του λιμενικού σώματος έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποίησαν.


Στη συνέχεια το σκάφος αγκυροβολήθηκε μόνιμα στη θαλάσσια περιοχή του Όρμου Παναγιάς έως ότου κινηθούν οι διαδικασίες για τον πλειστηριασμό του, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Ωστόσο οι διαδικασίες πλειστηριασμού καθυστέρησαν λόγω γραφειοκρατίας, ενώ μέσα στο χρονικό διάστημα του ελλιμενισμού του, το μόνιμο αγκυροβόλιο του σκάφους έσπασε κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα αυτό να προσαράξει στα αβαθή της ακτής Λατούρα.



Το σκάφος παραμένει ημιβυθισμένο στην ακτή και οι ιδιοκτήτες κατοικιών στην περιοχή ετοιμάζονται να απευθυνθούν δια νομικού εκπροσώπου στο Λιμενικό Σώμα και δη στο Λιμεναρχείο Ιερισσού, ώστε να μεριμνήσει για την απομάκρυνση του σκάφους προτού αυτό αποβεί επικίνδυνο για τους λουόμενους της ακτής.