Skip to main content

Αναστάτωση από κρούσματα σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική

Κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά σε μεγάλη κατασκήνωση που βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής - Διαδικασία ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ

Αναστάτωση έχει προκληθεί σε μεγάλη κατασκήνωση που βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, καθώς εντοπίστηκαν αρκετά θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε κατασκηνωτές νεαρής ηλικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα, που εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, αφορούν περίπου 10 παιδιά τα οποία βρέθηκαν θετικά στον ιό. Πηγές από την κατασκήνωση αναφέρουν ότι αρχικά εντοπίστηκε θετικό ένα από τα παιδιά, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το σπιτάκι, στο οποίο διέμενε.

Διαβάστε ακόμη: Χανιά: Λουκέτο σε κατασκήνωση που εντοπίστηκαν πάνω από 30 κρούσματα

Άμεσα ενημερώθηκαν οι γονείς, ορισμένοι εκ των οποίων πήραν τα παιδιά τους από την κατασκήνωση και μετά από έλεγχο βρέθηκαν θετικά στον ιό.

Αρκετά σπιτάκια που φιλοξενούσαν τα παιδιά της κατασκήνωσης εκκενώθηκαν. Η κατασκήνωση είναι σε επικοινωνία τόσο με τον ΕΟΔΥ όσο και με την Πολιτική Προστασία. Μάλιστα, υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ έχουν ξεκινήσει διαδικασία ιχνηλάτησης ώστε να εντοπιστεί ο ακριβής αριθμός των κρουσμάτων.

Από την πλευρά της κατασκήνωσης ενημερώθηκαν όλοι οι γονείς, έτσι ώστε όσοι επιθυμούν, να πάρουν τα παιδιά τους από τον χώρο.

Ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης μιλώντας στη Voria.gr τόνισε ότι «είναι λογικό με την έξαρση των κρουσμάτων να χτυπηθούν και οι κατασκηνώσεις. Από εκεί και πέρα, τηρούνται αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία μαζί του, κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τα παιδιά να είναι ασφαλή».

Η κατασκήνωση σε τρεις ημέρες από τώρα θα κλείσει για μία ημέρα, καθώς τελειώνει η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος. Την ημέρα που θα παραμείνει κλειστή θα πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλους τους χώρους της.

Όπως σημείωσε ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης, από την επόμενη κατασκηνωτική περίοδο, η κατασκήνωση θα εφαρμόσει ακόμη πιο αυστηρά υγειονομικά μέτρα, γεγονός που θα προτείνει και στους υπόλοιπους ιδιοκτήτες και υπεύθυνους κατασκηνώσεων.

Να σημειωθεί ότι η κατασκήνωση φιλοξενεί πάνω από 1.000 παιδιά σε κάθε κατασκηνωτική περίοδο.