Skip to main content

Χαλκιδική: Τρέχουμε στη Σιθωνία για τον αγώνα του 3χρονου Νεκτάριου

Στις 24 Μαΐου οι αγώνες Run for Nektarios στη Σιθωνία Χαλκιδικής για τον μικρό Νεκτάριο που δίνει τη δική του μάχη με την βροχοπνευμονική δυσπλασία.

Δίπλα στον μικρό Νεκτάριο που αγωνίζεται για μια φυσιολογική ζωή στέκονται συντοπίτες του στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, καλώντας όλους τους λάτρεις των αγώνων δρόμου να πάρουν τον αθλητικό τους εξοπλισμό και να κατηφορίσουν στη Σιθωνία για έναν όμορφο αγώνα.

Ο 3χρονος Νεκτάριος Ψηλογιάννης, μετά από πέντε χειρουργεία και ενάμισι χρόνο νοσηλείας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη μάχη που δίνει με τη βροχοπνευμονική δυσπλασία την οποία πάσχει, πλέον ζητά τη βοήθεια μας για να συνεχίσει απρόσκποπτα την εργοθεραπεία του, η οποία είναι σημαντική για τα επόμενα στάδια ανάπτυξής του.

Στις 24 Μαΐου χιλιάδες δρομείς θα τιμήσουν τον αγώνα που δίνει ο Νεκτάριος και οι γονείς του με έναν αγώνα 21 χιλιομέτρων από τη Νικήτη έως τον Νέο Μαρμαρά, αλλά και μια διαδρομή 5.000 χλμ από τον οικισμό του Παρθενώνα έως το κέντρο του Νέου Μαρμαρά.



«Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους δρομείς να χαρούν τη φύση της Σιθωνίας αλλά και να ενισχύσουν την προσπάθεια του 3χρονου Νεκτάριου», αναφέρει στην Voria.gr ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Sithonia Mini Marathon / Run For Nektarios, Άγγελος Μαλλίνης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι γονείς του Νεκτάριου έχουν αυξημένο το αίσθημα της αξιοπρέπειας και δεν θα ήθελαν μια ερανικού τύπου εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων.

Ωστόσο υπάρχει η αισιοδοξία ότι το υψηλό κόστος της θεραπείας του μικρού Νεκτάριου, που αγγίζει τα 25.000 ευρώ και περιλαμβάνει την αγορά ειδικών ναρθηκών, ορθοστατών και αναπηρικού αμαξιδίου, θα καλυφθεί σε ένα μεγάλο ποσοστό από τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν με τις συμμετοχές στον μίνι μαραθώνιο και τον δρόμο υγείας.

«Ήδη σχεδόν τρεις μήνες πριν τη διοργάνωση και το ενδιαφέρον για συμμετοχές είναι ιδιαίτερα αυξημένο και όπως βλέπουμε θα αυξηθεί κι άλλο», αναφέρει ο κ. Μαλλίνης. Σημειώνεται ότι οι εγγραφές έχουν ανοίξει από την 1η Φεβρουαρίου


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής, το πιο συγκινητικό από όλα είναι το κύμα εθελοντισμού που υπήρξε για τη σωστή και επαγγελματική οργάνωσης του μαραθωνίου. «Αν και με 150 εθελοντές, που τους αποκαλούμε οικοδεσπότες, είμαστε καλυμμένοι, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 200» επισημαίνει ο Άγγελος Μαλλίνης, υπογραμμίζοντας τη διάθεση της τοπικής κοινωνίας του Νέου Μαρμαρά να προσφέρει σε αυτόν τον όμορφο αγώνα.

Εκτός των δύο αγωνισμάτων, θα πραγματοποιηθεί από μαθητές δημοτικών σχολείων της περιοχής ένας «Δρόμος Αισιοδοξίας» μήκους 500 μέτρων μέσα στον Νέο Μαρμαρά, όπου τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα κρατούν μπαλόνια, «στέλνοντας όλη τους τη θετική ενέργεια στον μικρό Νεκτάριο και τους γονείς του».

Ο μίνι μαραθώνιος και ο δρόμος δυναμικού βαδίσματος θα ολοκληρωθεί στην πλατεία του Νέου Μαρμαρά με ένα μεγάλο street & pasta party, με τις ευχές όλων ο 3χρονος Νεκτάριος να τα καταφέρει.

Sithonia Mini Marathon // Run for Nektarios

Κυριακή, 24 Μαΐου

20χλμ ΝΙΚΗΤΗ- ΝΕΟΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, κόστος συμμετοχής 25€ (ώρα εκκίνησης 09.00 π.μ.)

5χλμ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ (παραδοσιακός οικισμός)- Ν. ΜΑΡΜΑΡΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ κόστος συμμετοχής 15€ (ώρα εκκίνησης 10.30 π.μ.)

Την εγγραφή σας μπορείτε να την κάνετε μέσω του viva.gr

Facebook: Sithonia Mini Marathon // Run for Nektarios