Skip to main content

Χαλκιδική - κρούσματα γαστρεντερίτιδας: Αρνητικά τα πρώτα αποτελέσματα από τους ελέγχους

Από αύριο θα διενεργηθούν από το ΚΕΠΑΜΑΧ και επαναληπτικές δειγματοληψίες για συνεχή παρακολούθηση του ζητήματος, σύμφωνα με τον δήμο

Αρνητικά ήταν τα πρώτα αποτελέσματα των αναλύσεων του νερού της Αρναίας, από τους ελέγχους που έγιναν, μετά τα πολλά κρούσματα γαστρεντερίτιδας που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία 24ωρα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, «τα πρώτα αποτελέσματα των αναλύσεων του νερού της Αρναίας είναι αρνητικά ως προς την εύρεση σε αυτό κολοβακτηριδίων (E-coli και ολικά κολοβακτηρίδια)».

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένονται και τα αποτελέσματα από τις υπόλοιπες εξετάσεις (για εντερόκοκους , κοπρανοειδή ,νοροϊό κλπ).

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, από αύριο θα διενεργηθούν από το ΚΕΠΑΜΑΧ και επαναληπτικές δειγματοληψίες για συνεχή παρακολούθηση του ζητήματος.

Ο κ. Βαλιάνος επανέλαβε τη σύσταση να μην καταναλώνουν οι κάτοικοι νερό ως πόσιμο. «Η προληπτική σύσταση για μη χρήση του νερού από το υδρευτικό δίκτυο προς πόσιν παραμένει μέχρι να βεβαιωθούμε πλήρως ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Αντιλαμβανόμαστε την αναστάτωση και προς τούτο ζητούμε συγγνώμη αλλά σε θέματα δημόσιας υγείας οφείλουμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι», σημειώνει.