Skip to main content

Χαλκιδική: Παραμένει ενεργό το μέτωπο στη Φούρκα-Ως το μεσημέρι η κατάσβεση

Σύμφωνα με τον επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ Μπάμπη Στεργιάδη το μέτωπο της Φούρκας είναι το μόνο που μένει ενεργό.

Την εκτίμηση ότι « μέχρι το μεσημέρι, θα σβήσει η φωτιά στη Φούρκα, αν όλα πάνε καλά» κάνει, ο επικεφαλής της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης.

«Το μόνο μέτωπο που μένει ενεργό, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα είναι αυτό» αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και σημειώνει ότι επί τόπου βρίσκονται όλες οι δυνάμεις και τα μηχανήματα έργου της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αρχικά χθες το βράδυ εκδηλώθηκαν δύο πυρκαγιές στο Γομάτι της Χαλκιδικής αλλά τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο. Στη συνέχεια έγιναν δύο αντλήσεις υδάτων στο Δήμο Αριστοτέλη και αργότερα λόγω της καταιγίδας ξεκίνησε πυρκαγιά στη Σιθωνία, από κεραυνούς στον Παρθενώνα, τα κτήματα του Πόρτο Καρράς και πάνω από τον Τριπόταμο στο σημείο που είχε ξανακαεί πριν από 20 μέρες. Στις προσπάθειες μετείχαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και δυνάμεις των Δήμων. Μετά από τις 10 το βράδυ ξεκίνησε η φωτιά στη Φούρκα ενώ φωτιά ξέσπασε επίσης και στη Σάνη.

Εκτός από τις πυρκαγιές, ο κ. Στεργιάδης τονίζει ότι δεν υπάρχουν άλλες καταστροφές από τη χθεσινή καταιγίδα, η οποία, όπως αναφέρει ήταν κατά τόπους ισχυρή, ωστόσο μετά τη μία τα ξημερώματα μετακινήθηκε νότια προς την Εύβοια με αποτέλεσμα να μειωθεί η ένταση των ανέμων.

Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες, σημειώνει ότι θα υπάρξει μια ύφεση ενώ η ζέστη δεν θα είναι μεγάλη. Υπενθυμίζει ότι «ούτως ή άλλως είναι σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις ως τις 13 Αυγούστου» και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.