Skip to main content

Χαλκιδική: Πλημμύρισε από νερά του βιολογικού η παραλία στη Χανιώτη (vids)

Ανησυχία για τα νερά από τον βιολογικό καθαρισμό που χύθηκαν σε παραλία και θάλασσα - Δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, λέει η δημοτική αρχή

Αναστάτωση προκλήθηκε εχθές το βράδυ στην περιοχή της Χανιώτης, όταν το χωμάτινο φράγμα της δεξαμενής που συγκρατεί τα νερά τα οποία εξέρχονται από τον βιολογικό καθαρισμό που βρίσκεται στο ύψος του Πολύχρονου, πριν την Κρυοπηγή, υποχώρησε, με αποτέλεσμα να υπάρχει ροή υγρών μέσα από το ρέμα προς τη θάλασσα, μαζί με άλλα φέρτα υλικά.

Στο σημείο έσπευσε το Λιμενικό, η Αστυνομία αλλά και στελέχη της δημοτικής αρχής του δήμου Κασσάνδρας.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, η μία δεξαμενή που έχει τα χλωριόμενα νερά τα οποία βγαίνουν από τον βιολογικό καθαρισμό υποχώρησε και μέσα από το ρέμα αυτά έφτασαν προς τη θάλασσα. Η ίδια τονίζει στη Voria.gr ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε άμεσα από συνεργεία του δήμου και διευκρινίζει ότι τα νερά που έτρεξαν είναι καθαρά, περνούν μέσα από φίλτρα και χλωριώνονται, οπότε δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Επισημαίνει ακόμη ότι αυτά τα νερά δεν είναι σε συνεχή ροή για να μη γίνονται ορατά κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, επαλαμβάνοντας ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, καθώς, εκτός από το χλώριο, γίνονται και ψεκασμοί για κουνούπια κ.ά. Η κ. Χαλκιά αναφέρει ότι ο δήμος σχεδιάζει μια ολιστική μελέτη έτσι ώστε αυτά τα νερά να μπορούν να αξιοποιηθούν μέσα από ένα δίκτυο για την άρδευση χωραφιών ή κήπων που έχουν τα σπίτια.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, υπάρχουν καταγγελίες ότι υποχώρησαν τρία υδάτινα φράγματα και όχι ένα, τα οποία δεν είχαν συντηρηθεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα με συνέπεια τα νερά μαζί με λάσπες να φτάσουν μέχρι την παραλία προκαλώντας άσχημη εντύπωση στους επισκέπτες αλλά και στους κατοίκους της περιοχής.