Skip to main content

Χαλκιδική: Σε εξέλιξη έργα εξωραϊσμού κεντρικών οδών του Πευκοχωρίου (φωτο)

Στο Πευκοχώρι υλοποιείται παρέμβαση σε κεντρικούς δρόμους με κατασκευή νέων πεζοδρομίων και διαπλατύνσεις - Δείτε φωτογραφίες

Έργα εξωραϊσμού κεντρικών οδών του Πευκοχωρίου στον δήμο Κασσάνδρας στη Χαλκιδική βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Συγκεκριμένα, στο Πευκοχώρι υλοποιείται παρέμβαση σε κεντρικούς δρόμους με κατασκευή νέων πεζοδρομίων και διαπλατύνσεις για τη διασφάλιση της ελεγχόμενης κίνησης οχημάτων και της κίνησης πεζών, σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Το πλάτος των νέων δρόμων θα είναι επαρκές μεν για την κίνηση κάθε οχήματος επί της οδού, αλλά ταυτόχρονα απαγορευτικό για παραβατικά φαινόμενα διπλοπαρκαρίσματος. Παράλληλα διαμορφώνονται πλήρως φωτιζόμενα πεζοδρόμια για την ασφαλή κίνηση των πεζών», τονίζεται από τον δήμο Κασσάνδρας.

Παράλληλα θα γίνουν διαβάσεις με κατάλληλο σχεδιασμό και για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ. Επίσης, βελτιώνεται τεχνικά το υφιστάμενο δικτύου αποστράγγισης των ομβρίων υδάτων, ενώ τοποθετούνται και κάδοι απορριμμάτων.

Στις θέσεις διασταύρωσης των δύο κάθετων οδών με την παραλιακή οδό καθώς και την επαρχιακή, προβλέπεται, όπως υπογραμμίζεται από την ανακοίνωση, η τοποθέτηση βυθιζόμενων κολωνακίων για την ελεγχόμενη δίοδο οχημάτων κατά μήκος των υπόψη κάθετων οδών. Τέλος, προβλέπεται η τοποθέτηση των κατάλληλων κατακόρυφων πινακίδων σήμανσης σύμφωνα με την αντίστοιχη μελέτη.

«Θέλουμε το Πευκοχώρι, που είναι από τις πλέον τουριστικές κοινότητες του δήμου μας, να αποτελέσει πρότυπο παραθεριστικού οικισμού, και να εξυπηρετεί τόσο τους εκατοντάδες θερινούς επισκέπτες, όσο και τους μόνιμους κατοίκους του. Οι παρεμβάσεις μας αποσκοπούν στην ομαλή κίνηση των οχημάτων εντός του οικισμού, την ασφαλή καθημερινή βόλτα των πολιτών και των εξωραϊσμό του χωριού στο σύνολό του», δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.