Skip to main content

Χαλκιδική: Ζεσταίνεται το ενδιαφέρον για μίσθωση εξοχικών από Βαλκάνιους

Από τις αρχές του μήνα άρχισε δειλά δειλά η κίνηση για μίσθωση εξοχικών κατοικιών στη Χαλκιδική - Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Λίγο ο καιρός που αρχίζει και ζεσταίνει, λίγο η αυξημένη ροή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού και προπάντων η ανάγκη για καλοκαιρινές διακοπές δίπλα στο κύμα, έχουν αρχίσει να οδηγούν σε δειλή κινητικότητα από τους Βαλκάνιους που επιθυμούν να κλείσουν εξοχική κατοικία στη Χαλκιδική.

Όπως λέει μιλώντας στη Voria.gr ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Χαλκιδικής, Κωνσταντίνος Καρούλης, από τις αρχές του μήνα που διανύουμε έχει ξεκινήσει μια μικρή κινητικότητα σε σχέση με την ανομβρία του προηγούμενου διαστήματος από Βαλκάνιους που θέλουν να προετοιμάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο κ. Καρούλης, αναμένει Βούλγαρους ενδιαφερόμενους για να δουν τα διαμερίσματα που έχουν επιλέξει, προκειμένου να τα κλείσουν.

«Υπό κανονικές συνθήκες η ζήτηση των εξοχικών κατοικιών για μίσθωση ξεκινά από τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο, όμως λόγω του κορωνοϊού όλα πλέον κινούνται με διαφορετικούς ρυθμούς. Ωστόσο πιστεύω πως φέτος θα τα πάμε καλύτερα από πέρυσι. Φυσικά όλα είναι σε συνάρτηση με την πορεία των εμβολιασμών αλλά και με τις διμερείς συμφωνίες, στις οποίες προχωρά η Ελλάδα με άλλες χώρες», τονίζει ο κ. Καρούλης υπογραμμίζοντας πως μέχρι στιγμής δεν καταγράφεται ενδιαφέρον από Έλληνες για κρατήσεις σε εξοχικές κατοικίες στη Χαλκιδική.

Σε αυτό συμβάλλει, πέρα από την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, και το γεγονός πως οι Έλληνες είμαστε περισσότερο της... τελευταίας στιγμής.

Αναφορικά με τις τιμές, αυτές φαίνεται μέχρι στιγμής να μένουν σταθερές σε σχέση με πέρυσι, με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων να μην είναι διατεθειμένοι να τις μειώσουν σε μια προσπάθεια να κάνουν τα διαμερίσματα τους πιο ελκυστικά.

Έτσι, στην περιοχή της Προποντίδας, για ένα διαμέρισμα των 50 τμ, κοντά στη θάλασσα η τιμή ενοικίασης για έναν μήνα κυμαίνεται από 700 έως 800 ευρώ. Ωστόσο αν πρόκειται για διαμερίσματα πρώτα στο κύμα σε δημοφιλείς περιοχές όπως η Νικήτη ή ο Μαρμαράς τότε οι τιμές αυξάνονται σημαντικά. Όταν φυσικά πρόκειται για βίλες τότε όλα διαφοροποιούνται ανάλογα με τη θέση, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και φυσικά τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη.

Η πλειονότητα των ενδιαφερομένων επιλέγουν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους και τη φετινή χρονιά σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου, ενώ για την κράτηση του διαμερίσματος απαιτείται μια μικρή προκαταβολή περί το 10% του συνολικού ποσού, που θα πρέπει να καταβάλουν για την καλοκαιρινή διαμονή τους.