Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΦΟΥΡΚΑΣ

Το έργο που ικανοποιεί ένα αίτημα των κατοίκων της, αναμένεται να αναδείξει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της δημοτικής κοινότητας.

Εντάχθηκε στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η ανάπλαση της Φούρκας στην Κασσάνδρα.

Όπως αναφέρεται από τον δήμο Κασσάνδρας, πρόκειται  για Ένα μεγάλο έργο πνοής που θα αλλάξει ριζικά την όψη της δημοτικής κοινότητας Φούρκας, διατηρώντας παράλληλα τα παραδοσιακά της χαρακτηριστικά εντάχθηκε στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με προϋπολογισμό 2.450.000,00€,.

Το έργο που ικανοποιεί ένα αίτημα των κατοίκων της, αναμένεται να αναδείξει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της δημοτικής κοινότητας και να ενισχύσει το ιστορικό της ανάγλυφο, εκσυγχρονίζοντας παράλληλα όλες τις υποδομές της.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα επιτευχθεί η ολική ανάπλαση της δημοτικής κοινότητας και σειρά τμηματικών παρεμβάσεων με την κατασκευή υψηλής ποιότητας υποδομών που θα συντελέσουν στην λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση και θα συμβάλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας των κάτοικων.

Στόχος είναι να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά και να αναδειχθούν όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής ώστε να μετατραπεί η Φούρκα σε έναν παραδοσιακό οικισμό, πρότυπο που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

«Ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ Γιάννη Τσακίρη, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Γιώργο και το περιφερειακό συμβούλιο της ΠΚΜ, για την καθοριστική συμβολή τους, στις προσπάθειες μας να ενταχθεί ένα τόσο σημαντικό έργο στο πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά η δήμαρχος Κασσάνδρας Ανσταστσία Χαλκιά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ