Skip to main content

Χαλκιδική: Στο Δασαρχείο Πολυγύρου η Κυριακή Μάλαμα - Έθεσε θέματα κτηματολογίου

Η βουλευτής Χαλκιδικής ενημερώθηκε για την εφαρμογή της δασικής πολιτικής σε μια σειρά από τομείς για την κοινωνία και την οικονομία.

Στο Δασαρχείο Πολύγυρου βρέθηκε η βουλευτής Χαλκιδικής με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυριακή Μάλαμα.

Η βουλευτής, που συνοδευόταν από τον πρόεδρο των των κτηνοτρόφων της Χαλκιδικής Δημήτρη Κόμνο, ενημερώθηκε για την εφαρμογή της δασικής πολιτικής σε μια σειρά από τομείς για την κοινωνία και την οικονομία.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Κυριακή Μάλαμα ενημερώθηκε «για τη διαχείριση του δάσους, με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας για καυσόξυλα, για την εφαρμογή ελέγχων για την πάταξη της λαθροϋλοτόμησης και για τις ανάγκες που αντιμετωπίζει η υπηρεσία σε σχέση με το πρόβλημα της υποστελέχωσης και της έλλειψης λειτουργικών πόρων για να επιτελέσει το έργο της».

Από την πλευρά της η βουλευτής Χαλκιδικής, έθεσε μια σειρά από θέματα κτηματολογίου, που όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «ταλαιπωρούν τους πολίτες της Χαλκιδικής και καθιστούν απαραίτητη την παράταση της διαδικασίας κτηματογράφησης, μέχρι να βρεθεί νομοθετική λύση για ζητήματα όπως η οριστικοποίηση των νομών των γαιών στην Συκιά, τη Σάρτη και την Τορώνη, αλλά και την τακτοποίηση της εκκρεμότητας της ρύθμισης με τους εκχερσωμένους αγρούς, που η κυβέρνηση υποσχέθηκε αλλά δεν υλοποίησε».

Τέλος, στη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της αδειοδότησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, ένα ζήτημα, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «ταλανίζει τους κτηνοτρόφους της Συκιάς και της Τορώνης, αλλά και που εκτείνεται σε αρκετές περιοχές αρμοδιότητας του Δασαρχείου Πολυγύρου, όπως η Παλαιόχωρα». Η Κυριακή Μάλαμα υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες που προβλέπονται από τα διαχειριστικά σχέδια των βοσκοτόπων, να τελειώσει το ζήτημα της έγκρισης της μελέτης βοσκοϊκανότητας για τον δήμο Σιθωνίας και να δοθούν άδειες για χρήση γης και παραμονή κατά χώρα των υφιστάμενων σταβλικών εγκαταστάσεων, ώστε να μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά εργαλεία και να εκσυγχρονίσουν τις εκμεταλλεύσεις τους. Δεσμεύτηκε, στο πλαίσιο αυτό, να επανέλθει στο ζήτημα στο αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να έχουν άμεση εικόνα οι κτηνοτρόφοι για την πρόοδο στο κομβικό αυτό για το μέλλον τους θέμα.