Skip to main content

Κασσάνδρα: Κάμερες στο οδικό δίκτυο για τον έλεγχο της κυκλοφορίας

Δίκτυο με κάμερες για τον έλεγχο της κυκλοφορίας των οχημάτων σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία το Υπουργείο Πρoστασίας του Πολίτη.

Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη υποδέχτηκε η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, στο δημαρχείο, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με φορείς της περιοχής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος,  ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων και πρόεδρος των Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Στέλιος Χούτας, οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών υπηρεσιών Βασίλης Στακινός, Ύδρευσης Γιάννης Μιτελούδης και Καθαριότητας Στέλιος Παντζίκης, όπως και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, επικεφαλής υπηρεσιών της Βορείου Ελλάδος και της Χαλκιδικής.

Η δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την επίσκεψη του, ενώ  επισήμανε την αγαστή συνεργασία μεταξύ της διοίκησης του δήμου και της αστυνομίας σε θέματα ασφάλειας και σε κυκλοφοριακά ζητήματα.

Η κ. Χαλκιά ενημέρωσε τον υπουργό ότι ο δήμος θα δωρίσει στην Τροχαία ένα ραντάρ με κάμερες για να συμβάλλει στον έλεγχο του κυκλοφοριακού φόρτου, μέσα στα όρια της Κασσάνδρας,  διευκολύνοντας τους αστυνομικούς της τροχαίας στο έργο τους.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχεδιάζει σε συνεργασία με τον δήμο Κασσάνδρας να εγκαταστήσει δίκτυο με κάμερες, ώστε να ελέγχεται διαρκώς η κυκλοφορία των οχημάτων. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει να αναπτυχθούν φαινόμενα παραβατικών συμπεριφορών στην Κασσάνδρα, διαμηνύοντας ότι η περιοχή είναι πολύ καλά φυλασσόμενη.

«Ήρθα στην Κασσάνδρα για να δω εκ του σύνεγγυς πώς  μπορούμε να γίνουμε αποτελεσματικότεροι και να αναπληρώσουμε τις απώλειες που είχαμε πέρυσι. Είναι πολύ σημαντικό να θωρακιστούμε απο τη διασπορά του κορωνοϊού και να αποσοβήσουμε νέα μέτρα που έχουν ως συνέπεια τη δυσφήμιση, τις ακυρώσεις και την οικονομική καταστροφή», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Η κ Χαλκιά ανέπτυξε τις συνθήκες που επικρατούν σχετικά με τον τουρισμό και υπογράμμισε ότι η φετινή χρονιά είναι καλύτερη από πέρυσι όμως σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει τα δεδομένα του 2019. Μάλιστα, ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας, ώστε να παταχθούν τυχόν φαινόμενα ανομίας σχετικά με την τήρηση των πρωτοκόλλων για τον περιορισμό του κορωνοϊού, προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστες, για την περιοχή, συνέπειες, όπως έγινε πέρυσι.  

Επίσης, ανέλυσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Κασσάνδρας, ιεραρχώντας ως βασικότερο, την έλλειψη προσωπικού και ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, ένα ζήτημα που, όπως είπε, την απασχολεί διαρκώς και είναι σε επικοινωνία με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ και τα αρμόδια υπουργεία. «Είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρξει ενίσχυση του προσωπικού στα πληρωματα των ασθενοφόρων καθώς στο δήμο έχουμε μόλις ένα επανδρωμένο ασθενοφόρο για μια βάρδια και όλη η Χαλκιδική  καλύπτεται με πέντε βάρδιες, αριθμός που θα πρέπει να διπλασιαστεί τουλάχιστον», τόνισε η κ. Χαλκιά.

Η ίδια μιλώντας για την πυροπροστασία της περιοχής τόνισε ότι η διοίκηση του δήμου είναι σε πλήρη  ετοιμότητα να εφαρμόσει σχεδιασμό εκκένωσης κατοικημένων περιοχών.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι παρακολουθεί και ο ίδιος τη Χερσόνησο της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας πρόκλησης πυρκαγιάς είναι υψηλός, ενώ τόνισε ότι έχει δώσει εντολή να βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος στον Άγιο Μάμα για άμεση επέμβαση. Εξάλλου, όπως είπε, η Χαλκιδική έχει στη διάθεση της και όλα τα εναέρια μέσα που είναι στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος επεσήμανε ότι η καλή συνεργασία Αυτοδιοίκησης και κεντρικής διοίκησης φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα και υπογράμμισε  ότι η Χαλκιδική, συνολικά, είναι σε καλά επίπεδα σε ότι αφορά τον κορωνοϊό, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης των υγειονομικών ελέγχων.

«Από πλευράς μας  κάναμε δωρεά πέντε αυτοκινήτων στις αστυνομικές υπηρεσίες για να διευκολύνουμε το έργο τους, ενώ ενισχύουμε διαρκώς το νοσοκομείο Πολυγύρου – ήδη επενδύσαμε 200.000 ευρώ- για να την αρτιότερη εξυπηρέτηση των πολιτών», είπε.

Παρέμβαση πραγματοποίησε και ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος επικεντρώθηκε στην ανάγκη περαιτέρω ελέγχων στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και στα παράτυπα ξενοδοχεία, στα οποία, όπως σημείωσε, δεν κρατούνται στοιχεία πελατών και δεν ελέγχονται για κορωνοϊό.

Ο κ. Τάσιος αναφέρθηκε στην ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των συνοριακών σταθμών, καθώς οι περισσότεροι τουρίστες, αυτή τη στιγμή, στη Χαλκιδική είναι από χώρες των Βαλκανίων που, όπως είπε, αγγίζουν το 65% των τουριστών του 2019.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντώντας σχετικά αναφέρθηκε στον συνολικό σχεδιασμό που γίνεται για τον εκσυγχρονισμό ελέγχου των συνόρων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν, επίσης, ζητήματα τεχνοκρατικά, ενώ συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης του τοπικού στόλου της αστυνομίας