Skip to main content

Χαλκιδική: Το όνομα του τέως βουλευτή Κ. Τσιουπλάκη πήρε κεντρική οδός στο Παλαιοχώρι

Ο Κωνστανίνος Τσιουπλάκης εκπροσώπησε τη Χαλκιδική στο Κοινοβούλιο για 15 χρόνια από το 1974 ως το 1989 και απεβίωσε το 1996 σε ηλικία 63 ετών

Το όνομα του τέως βουλευτή Χαλκιδικής Κωνσταντίνου Τσιουπλάκη πήρε κεντρική οδός στο Παλαιοχώρι έπειτα από εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Ο Κωνστανίνος Τσιουπλάκης εκπροσώπησε τη Χαλκιδική στο ελληνικό Κοινοβούλιο για 15 χρόνια από το 1974 ως το 1989, εκλεγόταν με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και απεβίωσε το 1996 σε ηλικία 63 ετών. Η ονοματοδοσία πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

«H μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του Κώστα Τσιουπλάκη, είναι το γεγονός πως η σημερινή εκδήλωση και η ονοματοδοσία της οδού Κωνσταντίνου Τσιουπλάκη δεν είναι μια πρωτοβουλία της διοίκησης του δήμου, αλλά η ανταπόκριση της διοίκησης στην πρωτοβουλία και στο αίτημα των ιδίων των Παλαιοχωρινών που 25 και πλέον χρόνια μετά τον θάνατό του, θυμούνται και τιμούν την προσωπικότητα που έλαμψε, ξεκινώντας από εδώ, από τον Παλαιοχώρι, για να σημαδέψει με την προσφορά του ολόκληρη τη Χαλκιδική», σημείωσε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιανός στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε.

Ο δήμαρχος, αναφερόμενος στη συμβολή του Κώστα Τσιουπλάκη στον δημόσιο βίο ανέφερε ότι «αποτέλεσε το παράδειγμα του βουλευτή εκείνου που δίνει κύρος στον θεσμό και στον ρόλο ενός βουλευτή που υπηρετεί την παραγωγή έργου υπέρ της κοινωνίας που εκπροσωπεί και όχι απλώς την καταμέτρηση μιας ακόμα ψήφου της όποιας κοινοβουλευτικής ομάδας».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης και της τελετής ονοματοδοσίας, παρουσία της συζύγου του εκλιπόντος, Ελένης, των παιδιών του του Γεώργιου και Αναστασίας, πλήθους κόσμου και επισήμων, μίλησαν επίσης για τον τιμώμενο ο μητροπολίτης Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους Θεόκλητος, ο αντιδήμαρχος Νίκος Αυγερινός, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Παλαιοχωρίου Γρηγόριος Κατσιαρμάς και το μέλος του τοπικού συμβουλίου Βασίλης Μοσχόπουλος.

Η εκδήλωση συνδυάστηκε με εορταστικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, στον ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Παλαιοχωρίου, όπου εορτάστηκε η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοϋπηκόου, με πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου.

Την τιμητική εκδήλωση πλαισίωσαν το  τοπικό συμβούλιο Κοινότητας Παλαιοχωρίου, η φιλαρμονική Αρναίας του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου, η χορωδία Παλαιοχωρίου, ο χορευτικός σύλλογος Παλαιοχωρίου «Αλέξης Ζορμπάς», ο πολιτιστικός και φυσιολατρικός Όμιλος Παλαιοχωρίου «Το Καστέλλι» και ο γυναικείος όμιλος Παλαιοχωρίου «Παναγία Γοργοϋπήκοος».

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση: