Skip to main content

Χαλκιδική: Βρέθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών στο Πόρτο Καρράς - Τι εξετάζει η αστυνομία

Η ποσότητα εκρηκτικών πρόκειται να καταστραφεί από αύριο έως το Σάββατο, με την ΕΛΑΣ να θέτει σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Μπροστά σε μια τεράστια ποσότητα εκρηκτικής ύλης βρέθηκαν υπάλληλοι του Πόρτο Καρράς στη Σιθωνία Χαλκιδικής, όταν προχθές το μεσημέρι αποσφράγισαν κλειστή αποθήκη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος προκειμένου να πραγματοποιήσουν εργασίες καθαρισμού.

Άμεσα κάλεσαν την αστυνομία και στο σημείο έσπευσε και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ από τη Θεσσαλονίκη μαζί με σκύλο ανίχνευσης εκρηκτικών υλών.

Τα στελέχη της ΕΛΑΣ διαπίστωσαν ότι πρόκειται για αμμωνίτιδα, εκρηκτικό εμπορικού τύπου, ενώ στη συνέχεια σάρωσαν την περιοχή για τυχόν ύπαρξη και άλλων ποσοτήτων εκρηκτικών.

Σε μια ακόμα αποθήκη διαπιστώθηκε ύστερα από έρευνες ότι και εκεί υπήρχε ανάλογη ποσότητα εκρηκτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα εκρηκτικά φέρουν εμφανή σημάδια φθοράς από τον χρόνο και για αυτόν τον λόγο δεν θα μεταφερθούν σε μακρινή απόσταση για την καταστροφή τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί από αύριο το πρωί έως το Σάββατο σε περιοχή κοντά στη θάλασσα εντός του συγκροτήματος.

Αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ οι πολίτες της περιοχής παρακαλούνται να μην πλησιάζουν στο σημείο.

Την έρευνα για την προέλευση των εκρηκτικών υλών και τον λόγο ύπαρξης τους έχουν αναλάβει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου.