Skip to main content

Χαμόγελο του Παιδιού:Σεμινάριo για τη φιλική δικαιοσύνη προς τα παιδιά

Το Χαμόγελο του Παιδιού από το 2014 δημιούργησε το Κέντρο Ημέρας «Το Σπίτι του Παιδιού», εντός του οποίου λειτουργεί το Κέντρο Συνηγορίας του Παιδιού

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «φιλική προς τα παιδιά δικαιοσύνη», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α., την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 στο Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305, Θεσσαλονίκη 546 27)

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., Εισαγγελείς και Δικαστικούς Λειτουργούς και επαγγελματίες του πεδίου της προστασίας του παιδιού.

Ομιλητές θα είναι:

* Ο κ. Chris Newlin Εκτελεστικός Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Συνηγορίας των Παιδιών στις Η.Π.Α.
* Ο κ. Γιώργος Νικολαΐδης, Ψυχίατρος, MD, PhD, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Ημέρας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
* Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2014 δημιούργησε το Κέντρο Ημέρας «Το Σπίτι του Παιδιού», εντός του οποίου λειτουργεί το Κέντρο Συνηγορίας του Παιδιού.

Το Κέντρο Ημέρας παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους, θύματα κάθε μορφής κακοποίησης. Η συγκεκριμένη δομή, μοναδική στην Ελλάδα, τέθηκε στη διάθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και των  αρμόδιων αρχών προκειμένου να διασφαλίσει φιλική δικαιοσύνη για παιδιά που έχουν θυματοποιηθεί μέσω μιας και μοναδικής μαρτυρικής κατάθεσης.

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε Αθήνα, Ηράκλειο, Πάτρα στις 2, 4 και 6 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα.