Skip to main content

Ξάνθη: Την επιστροφή του τουριστικού τρένου στον Νέστο ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος

Με επιστολή τους προς τον υπουργό Τουρισμού τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου καταθέτουν την πρότασή τους για την ανάδειξη των Στενών του Νέστου.

Την αναπυξιακή προοπτική του τουρισμού με τρένο στα Στενά του Νέστου, στο πλάισιο των ανάλογων γραμμών του Πηλίου και των Καλαβρύτων, προτείνουν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης.

Με επιστολή τους προς τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, ζητούν την επιστροφή της τουριστικής γραμμής επιβατικής αμαξοστοιχίας Ξάνθης-Δράμας για να αναδειχθεί το μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο της περιοχής.

«Ζούμε σε έναν ευλογημένο από την φύση τόπο. Βιώσαμε στα πάρεργά μας από μικροί οικογενειακώς μέσα από απλές ήπιες εναλλακτικές μορφές ιχνηλάτησης, τις ομορφιές του τόπου μας. Εδώ και πολλά χρόνια, όμως ζούμε το μοναδικό φαινόμενο αποδόμησης της επισκεψιμότητας των γραφικών στενών του Νέστου Ποταμού μέσω της μοναδικής επιλογής της τουριστικής επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Παρατηρούμε ότι σε άλλες εν τη Ελλάδι περιπτώσεις, όπως του Πηλίου και των Καλαβρύτων, οι γραμμές να λειτουργούν κανονικά», αναφέρεται στην επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου και ζητείται ενημέρωση για τα σχέδια του υπουργείου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.