Skip to main content

Χάντμπολ: Η Εθνική Νεανίδων αποσύρθηκε από το Ευρωπαϊκό λόγω κορωνοϊού

Οκτώ αθλήτριες βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό και δεν μπορούν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος

Tην απόσυρση της συμμετοχής της εθνικής ομάδας χάντμπολ των νεανίδων από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 6-15 Αυγούστου στη Γεωργία, γνωστοποίησε η ΟΧΕ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οκτώ αθλήτριες βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό και δεν μπορούν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, με αποτέλεσμα, όπως τονίζεται, να καθίσταται αδύνατη η προετοιμασία και η ανταγωνιστική παρουσία της Eθνικής στη διοργάνωση.

Η ανακοίνωση:

«H Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την απόσυρση της συμμετοχής της Εθνικής Νεανίδων Κ17 από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2021 το οποίο θα διεξαχθεί στη Γεωργία το διάστημα 6-15 Αυγούστου.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των μοριακών τεστ covid-19, σύμφωνα με τα οποία 8 διεθνείς αθλήτριες είναι θετικές και βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου δεν μπορούν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της Εθνικής.

Ευχόμαστε περαστικά στις αθλήτριες μας και γρήγορη επάνοδο στους αγωνιστικούς χώρους. Η Ομοσπονδία σεβόμενη την υγεία των νεαρών κοριτσιών και των στελεχών της ομάδας που είναι πάνω απ’ όλα έλαβε μία απόφαση με υψηλό αγωνιστικό και οικονομικό κόστος που όμως είναι αναπόφευκτη λόγω των πολλών κρουσμάτων που καθιστούν αδύνατη τόσο την προετοιμασία, όσο και την ανταγωνιστική παρουσία της Εθνικής μας στο EURO.

Η ΟΧΕ ενημέρωσε εγγράφως για τις παραπάνω εξελίξεις την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ».