Skip to main content

Χάος στο Χίθροου: Ακυρώσεις πτήσεων στο παρά πέντε προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου Χίθροου απολογήθηκε για τις πολλαπλές ακυρώσεις πτήσεων που σημειώθηκαν σήμερα στο αεροδρόμιο - Χαοτική κατάσταση.

Να τροποποιήσουν το σημερινό πρωινό πρόγραμμα πτήσεων από το Χίθροου ζήτησαν από αεροπορικές εταιρείες οι ιθύνοντες του μεγαλύτερου αεροδρομίου του Λονδίνου, καθώς ο αριθμός των επιβατών θα υπερέβαινε τις δυνατότητες εξυπηρέτησής τους.

Το αίτημα της τελευταίας στιγμής οδήγησε στην ξαφνική ακύρωση ή καθυστέρηση στην πραγματοποίηση 30 πτήσεων, με αποτέλεσμα χιλιάδες επιβάτες να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία, για ακόμα μία ημέρα.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους επιβάτες αναμένεται πάντως να πετάξουν κάποια στιγμή εντός της ημέρας.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου Χίθροου απολογήθηκε και δήλωσε ότι η απόφαση λήφθηκε για την ασφάλεια των επιβατών.

Αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από αγανακτισμένους ταξιδιώτες κάνουν λόγο για αναγγελία ακυρώσεων τη στιγμή που έφταναν στο αεροδρόμιο ή ακόμα και στο check-in, με πολλούς να μιλούν για «χάος».

Μεταξύ των πτήσεων που ακυρώθηκαν ήταν οι πρωινές της British Airways για Αθήνα και για Θεσσαλονίκη.

Οι ακυρώσεις πτήσεων, οι πολύωρες καθυστερήσεις και οι μεγάλες ουρές στον έλεγχο εισιτηρίων και επιβίβασης είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο πλέον στα μεγαλύτερα βρετανικά αεροδρόμια, όπως και σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Στη Βρετανία το πρόβλημα αποδίδεται στην έλλειψη επαρκούς αριθμού προσωπικού τόσο στα αεροδρόμια, όσο και σε αεροπορικές εταιρείες.

Πηγή: ΣΚΑΪ