Skip to main content

Χαρακόπουλος: Σοβαρότατα κενά στην αντιπυρική προστασία

Ο βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για την αντιπυρική προστασία μετά την τραγωδία στο Μάτι της Αττικής με τους 101 νεκρούς.

«Έναν χρόνο μετά την τραγωδία στο Μάτι και τους 101 νεκρούς, η αντιπυρική προστασία παρουσιάζει με ευθύνη της κυβέρνησης σοβαρότατα κενά», επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος με κατατεθείσα στη Βουλή ερώτησή του ζητάει να ενημερωθεί για την προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος, των Δήμων, των Περιφερειών και όλων των φορέων που συμμετέχουν στην δασοπυρόσβεση για την αντιπυρική περίοδο.

Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του κ. Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΙ για την τραγωδία στο Μάτι, διατυπώνει ερωτήματα για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού και τονίζει τα ακόλουθα:

«Η μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική και οι 101 θάνατοι που προκάλεσε είναι ένα οδυνηρό γεγονός που παραμένει στην μνήμη όλων των Ελλήνων, όσος καιρός κι αν περάσει. Πολλώ δε μάλλον, που όπως αποδεικνύουν τόσο τα σχετικά πορίσματα, όσο και το πρόσφατο ντοκιμαντέρ των “Νέων Φακέλων”, η τραγωδία θα μπορούσε να αποφευχθεί ή να μην πάρει τις τραγικές διαστάσεις που έλαβε, αν ο κρατικός μηχανισμός ήταν προετοιμασμένος κι οι αρμόδιοι έπρατταν ορθά το έργο τους.
 
Δυστυχώς, δεν συνέβη ούτε το ένα ούτε το άλλο, αλλά αντιθέτως είχαμε, αποδεδειγμένα πλέον, το θέατρο ενός δήθεν συντονισμού, με επικεφαλής τον ίδιο τον πρωθυπουργό, και τη συστηματική προσπάθεια απόσεισης ευθυνών, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
 
Αυτό, όμως, που δημιουργεί ακόμη περισσότερη ανησυχία είναι ότι το πικρό πάθημα δεν έγινε μάθημα. Ενώ  όλα δείχνουν πως προμηνύεται ένα δύσκολο καλοκαίρι για την χώρα μας ως προς την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, η αντιπυρική προστασία παρουσιάζει σοβαρότατα κενά».