Skip to main content

Χαραλαμπίδης: Να γιορτάσουμε διπλά το Σάββατο (video)

Ο Νεαπολίτης κόουτς του ΠΑΟΚ δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο «Δικέφαλος» είναι ένα κλαμπ που δεν μπορεί να μην παίζει για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι.

Κάλεσμα στους παίκτες του ΠΑΟΚ να μην γιορτάσουν σήμερα αλλά να περιμένουν το παιχνίδι του Σαββάτου με το Ρέθυμνο απηύθυνε ο Κώστας Χαραλαμπίδης μετά τη μεγάλη νίκη επί της Σαραγόσα υπογραμμίζοντας πως ο «Δικέφαλος» είναι ένα κλαμπ που δεν μπορεί να μην παίζει για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι.

«Καταρχήν θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την προσπάθεια και τη συγκέντρωση που είχαν για 40 λεπτά και να ευχαριστήσω και τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο να μας στηρίξει. Μας βοήθησε ιδιαίτερα να ξεπεράσουμε κάποιες δύσκολες στιγμές μέσα στο παιχνίδι», δήλωσε αρχικά ο Νεαπολίτης κόουτς των «ασπρόμαυρων».

Για την τρίτη σερί εντός έδρας νίκη με υψηλό σκορ: «Αυτή η ομάδα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όσον αφορά τις δυνατότητές της. Εμείς προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα του καθενός.

Αν χρειάζεται να βάζουμε 95 πόντους για να κερδίζουμε θα το κάνουμε. Τα παιδιά έπαιξαν συγκεντρωμένα, έπαιξαν σύμφωνα με αυτά που είχαμε πει και θεωρώ ότι ένα μεγάλο μέρος της νίκης οφείλεται στην άμυνα μας».

Για το αν αυτή η νίκη αλλάζει κάτι όσον αφορά το Basketball Champions League και τον τρόπο που το αντιμετωπίζει η ομάδα: «Ο οργανισμός τους ΠΑΟΚ, όπου κι αν παίζει, θα πρέπει να πηγαίνει για τη νίκη ανεξαρτήτως χρημάτων και προβλημάτων. Αυτό το κλαμπ είναι πολύ μεγάλο για να μην πηγαίνει για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι».

Για το αν μπορούσε να προβλέψει αυτά τα αποτελέσματα τη στιγμή που αναλάμβανε ως πρώτος προπονητής: «Οι βλέψεις μου όταν ανέλαβα ήταν για τις επόμενες 2-3 μέρες. Δεν κοιτούσα τόσο μακριά. Το πρόγραμμα είναι πολύ απαιτητικό.

Αυτό που ζήτησα από τα παιδιά, είναι να μην γιορτάσουμε αυτή τη νίκη αλλά να γιορτάσουμε διπλά το Σάββατο».

Για αυτά που βλέπει να αλλάζουν προς το καλύτερο στην ομάδα, υπό τις οδηγίες του και για αυτά που θεωρεί ότι πρέπει να βελτιωθούν: «Είναι πολλά αυτά που χρειάζονται βελτίωση. Το πιο ευχάριστο είναι ότι έχω να κάνω με ένα γκρουπ ανθρώπων που είναι εξαιρετικοί συνεργάτες, γιατί για μένα είναι συνεργάτες.

Προσπαθώ να απλοποιήσω, όσο μπορώ, το μπάσκετ και να έχουμε ξεκάθαρους ρόλους. Όταν ευχαριστώ τους παίκτες μου για τη νίκη, τους ευχαριστώ και για τη συγκέντρωση τους στις προπονήσεις και στους αγώνες».

Για την ενέργεια και αν θα συνεχίσει να την έχει η ομάδα: «Χρειαζόμαστε αυτές τις νίκες για να αποδεικνύουμε και στα παιδιά ότι η δουλειά τους πιάνει τόπο. Η ενέργεια έχει να κάνει με το ότι είμαστε ένα επιτελείο που μπορούμε να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε, έχουμε έναν γυμναστή που έχουμε άψογη συνεργασία και αποφασίζουμε πότε πρέπει τα παιδιά να ξεκουραστούν».