Skip to main content

Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει καμία διαφωνία με τον Τσιόδρα - Είμαστε οικογένεια

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει διαφωνία του λοιμωξιολόγου, αλλά πως μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

Ξεκάθαρος σχετικά με τις φημολογίες πως ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας έχει διαφωνίες με κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με τα μέτρα για τον κορωνοϊό εμφανίστηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, «δεν υπάρχουν διαφωνίες του Σωτήρη σε σχέση με όλα όσα έχουμε προχωρήσει και μπορώ να σας το καταθέσω δημόσια αυτό. Ο Σωτήρης είναι άνθρωπος ο οποίος έχει ένα πολύ χαμηλό προφίλ αλλά δουλεύει αδιάκοπα από την πρώτη στιγμή και ακόμη περισσότερο από τη στιγμή των ενημερώσεων για να μπορέσει να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί».

Παράλληλα, αναφερόμενος στη φημολογία που ακούγεται «και που δεν αφορά μονάχα με διαφωνίες του κ. Τσιόδρα, αλλά και μεταξύ υπουργών» ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως «είμαστε όλοι μία ομάδα. Είμαστε μία οικογένεια. Και σε αυτή την οικογένεια μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Όπως υπάρχουν σε όλες τις οικογένειες. Το ζήτημα είναι όμως ότι μέσα από τον διάλογο, μέσα από τη συνεργασία, μέσα από μια ευρύτερη συναίνεση προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο».

«Με τον κ. Τσιόδρα δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό απ'ότι κάναμε από την πρώτη ημέρα της πανδημίας. Οι πρωινές μας συσκέψεις, οι τηλεδιασκέψεις, οι τεχνικές συσκέψεις, ό,τι κάναμε κάνουμε και τώρα. Ο κ. Τσιόδρας είναι παρών. Συμμετέχει με όλη την ομάδα των επιδημιολόγων. Με περισσότερο focus στο κομμάτι το επιστημονικό και το επιδημιολογικό. Είναι ο άνθρωπος που μοιραζόμαστε μαζί του καθημερινά κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα. Όπου χρειάστηκε να παρέμβουμε, παρεμβήκαμε μαζί με τον κ. Τσιόδρα» σημείωσε ο υφυπουργός.