Skip to main content

Χαρδαλιάς: Δύσκολη η κατάσταση στην Εύβοια - Δεκάδες αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα

Η αποκατάσταση όλων των πληγέντων θα είναι η πρώτη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης και όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες, είπε

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στην τιτάνια μάχη πυροσβεστών και εθελοντών, στρατού και συνδρομή από ξένες χώρες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τα δεκάδες μέτωπα πυρκαγιάς σε όλη τη χώρα. Αισιοδοξία εξέφρασε για το μέτωπο της Πάρνηθας, ενώ τόνισε ότι η μάχη στην Εύβοια θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα. Δυνάμεις θα επιχειρούν και σε Αρκαδία και Φωκίδα.

Σημείωσε ότι σήμερα συνολικά είχαμε λιγότερες εκκενώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ αναφέρθηκε στις δεκάδες αναζωπυρώσεις.

Στη συνέχεια τόνισε ότι την επόμενη ημέρα πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση των πληγέντων και φυσικά οι - βάσει νόμου - αναδασώσεις όλων των καμένων εκτάσεων.

Ανέλυσε ακριβώς την ανάπτυξη των δυνάμεων πυρόσβεσης για τις επιχειρήσεις σε όλα τα μέτωπα και αναφέρθηκε και σε χώρους που διατίθενται για τους πληγέντες.

«Με τιτάνια προσπάθεια χθες ολόκληρη τη νύχτα και όλη την ημέρα σήμερα, οι άνθρωποι που μάχονται στα πολλαπλά μέτωπα έχουν καταφέρει μέχρι αυτή τη στιγμή να περιορίσουν την πυρκαγιά στην Αττική», ανέφερε ο υφυπουργός.

Τόνισε πως «συνεχίζουμε να δίνουμε τη μεγάλη μάχη στην Εύβοια, στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές όπου η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο» και σημείωσε πως όλη τη νύχτα οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Παράλληλα, είπε ότι, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η αποκατάσταση όλων των πληγέντων θα είναι η πρώτη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης και όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες.