Skip to main content

Χαρδαλιάς: Εάν τηρήσουμε τα μέτρα δεν θα λάβουμε πιο αυστηρά

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι οι πολίτες πρέπει να κάνουν χρήση της εξόδου από το σπίτι συνειδητοποιημένα.

Σε στοχευμένες δράσεις επικεντρώνεται ο κρατικός μηχανισμός για τον περιορισμό του κορωνοϊού όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η προσφυγική δομή της Ριτσώνας έχει τεθεί 14ήμερο περιορισμό μετά το θετικό κρούσμα σε λεχώνα, ενώ επισήμανε το γεγονός ότι 23 διαμένοντες είναι θετικοί στον ιό, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι διαγνώστηκαν αρνητικοί.

Όσον αφορά το επιβατηγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από του 480 επιβαίνοντες από τα τεστ που έγιναν τα 119 βρέθηκαν θετικά, τα 259 αρνητικά και δύο δείγματα ήταν ακατάλληλα.

Παράλληλα αποφασίστηκε ο ελλιμενισμός του πλοίου σε ειδική προβλήτα, ενώ οι θετικοί στον κορωνοϊό θα παραμείνουν στο πλοίο για 14 ημέρες, ενώ οι αρνητικοί θα επαναπατριστούν.

Σχετικά με το θετικό κρούσμα σε 69χρονη γυναίκα στη Μύκονο, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι έγινε ιχνηλάτηση των επαφών της και βάσει αυτών αποφασίστηκε αναστολή των οικοδομικών εργασιών στο νησί, ενώ ο υφυπουργός έκανε έκκληση στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, λέγοντας μάλιστα ότι «επιφυλασσόμαστε για νέα μέτρα στο νησί».

Τέλος ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε τη διάθεση 8 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της Βουλής για 50 κρεβάτια ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις συστάσεις ώστε να μην γίνονται συνεχείς έξοδοι από το σπίτι, επισημαίνοντας ότι στη Νέα Παραλία ελήφθη το μέτρο του αποκλεισμού όχι λόγω του ότι υπήρχαν πολίτες που πραγματοποιούσαν σωματικη άσκηση, αλλά γιατί υπήρχε συγχρωστισμός. Μάλιστα σημείωσε ότι εφόσο τηρούνται τα μέτρα, δεν υπάρχει λόγος να ληφθούν πιο αυστηρά.

Έκλεισε δε μια φράση που χρησιμοποίησε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Βουλής, «δεν βρισκόμαστε στην αρχή τους τέλους, αλλά στο τέλος της αρχής», καλώντας τους Έλληνες για μια ακόμα φορά να μείνουν στα σπίτια τους.