Skip to main content

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Με βεβαίωση από γιατρό επιτρέπεται το κολύμπι

Δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς που πρέπει να αθληθούν και να κολυμπήσουν λόγω προβλήματος υγείας ωστόσο οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση.

Με χαρτί γιατρού θα μπορούν να πηγαίνουν για κολύμπι όσοι έχουν προβλήματα υγείας και απαιτείται να ασκηθούν.

Αυτό τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθημερινή ενημέρωση για τον covid-19, διευκρινίζοντας πως, ως εξαίρεση στη γενική απαγόρευση, υπάρχει η δυνατότητα για αυτούς που πρέπει για λόγους υγείας πρέπει να αθληθούν στη θάλασσα, ωστόσο οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση.

«Επίσης, σε σχέση με τους μέχρι σήμερα περιορισμούς, πρέπει να διευκρινίσουμε και να γίνει σαφές ότι αυτοί δεν αφορούν συμπολίτες μας με σοβαρά προβλήματα υγείας, που έχουν ανάγκη είτε σωματικής άσκησης, είτε άλλων θεραπευτικών πρακτικών, όπως το κολύμπι ή άλλους τρόπους αποκατάστασης. Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να συνοδεύει την άσκησή τους αυτή, τόσο το απαραίτητο πιστοποιητικό, όσο και η απαραίτητη γνωμοδότηση του γιατρού τους. Παιδιά με αυτισμό, συμπολίτες μας με σκλήρυνση κατά πλάκας, πολίτες σε φάσεις αποκατάστασης, είναι πάντα στο επίκεντρο της προσοχής μας, της φροντίδας μας, αλλά και του σεβασμού μας», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.