Skip to main content

Χαρδαλιάς για κρουαζιερόπλοιο: Μας προβληματίζει ο λάθος συναγερμός

Ο κ. Χαρδαλιάς παραδέχτηκε ότι τον προβλημάτισε αυτό που συνέβη με το λάθος συναγερμό στο κρουαζιερόπλοιο. Τι ισχυρίστηκε.

Προβληματισμένος για τον λανθασμένο συναγερμό με το κρουαζιερόπλοιο παρουσιάστηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο κ. Χαρδαλιάς παραδέχτηκε ότι τον προβλημάτισε αυτό που συνέβη με το λάθος συναγερμό στο κρουαζιερόπλοιο. Πρόσθεσε ότι τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται από τα εργαστήρια σε σχέση με τη θετικότητα ενός δείγματος δεν ακολουθήθηκε και είναι κάτι το οποίο ερευνάται.

«Νομίζω, όμως, ότι η λήξη του συναγερμού έρχεται να αποδείξει ότι και στο κομμάτι των τεστ υπάρχουν οι ασφαλιστικές δικλείδες που μας διασφαλίζουν να μπορούμε να ελέγχουμε σε κάθε περίπτωση κάθε δείγμα από όποιο εργαστήριο και αν έρχεται» συμπλήρωσε, ενώ ο κ. Μαγιορκίνης απαντώντας την ίδια ερώτηση υποστήριξε ότι «έχει μεγάλη σημασία και η ερμηνεία του αποτελέσματος. Κάποιες φορές τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα και κάποιες φορές χρειάζονται follow up. Σε εκείνο το σημείο έγινε wrong call» και πρόσθεσε ότι «έγινε επαναληπτικό μέσα στο κρουαζιερόπλοιο γιατί είχε μοριακό και βγήκε αρνητικό. Λειτούργησε πάντως, πολύ γρήγορα ο έλεγχος. Έγινε 4 φορές και μάλιστα ήταν εξαντλητικός».