Skip to main content

Χαρδαλιάς: Πρόωρη η συζήτηση για άρση μέτρων-Οι 18 περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο

Ιδιαίτερα υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο σε 18 περιοχές σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά

Το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα υψηλό σε 18 περιοχές σε σύνολο 74 προειδοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: 545 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη - Στο κόκκινο η Β. Ελλάδα

Πρόκειται για τις περιοχές Δράμα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Φλώρινα, Πιερία, Ημαθία, Σέρρες, Λάρισα, Κιλκίς, Χαλκιδική, Μαγνησία, Ξάνθη, Καρδίτσα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη και Τρίκαλα, ενώ τόνισε πως «αστοχίες ή μη τήρηση μέτρων μπορεί να φέρει και άλλες περιοχές στη θέση αυτών».

«H πιστή τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη» τόνισε στη συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς. «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση. Η συζήτηση για άρση του lockdown είναι πρόωρη.

«Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά όπως σε όλη την Ευρώπη» τονίσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν έχει ακόμη εξεταστεί από την επιτροπή και θα εξεταστεί την επόμενη εβδομάδα» είπε από την πλευρά της το μέλος της Επιτροπής Βάνα Παπαευαγγέλου. Όπως τόνισε, μια βεβιασμένη άρση των μέτρων θα είχε ως αποτέλεσμα την άμεση, απότομη έξαρση των κρουσμάτων. «Όσο νωρίτερα διακοπεί η κοινωνική αποστασιοποίηση, τόσο γρηγορότερα θα δούμε αναζωπύρωση» επεσήμανε.