Skip to main content

Χαρδαλιάς: Η «Βικτώρια» ήταν το πρώτο crash test που αντιμετωπίσαμε

Είχαν προηγηθεί οι εργασίες καθαρισμών, ειδικά στις δυνητικά επικίνδυνες πλημμυρικά περιοχές, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

«Ήταν το πρώτο crash test που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Υπήρχαν προβλήματα. Ήταν δύσκολη βραδιά για την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά και την Αττική» δήλωσε, από τη Θεσσαλονίκη, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αναφορικά με τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών και τα προβλήματα που προκάλεσε η «Βικτώρια» σε περιοχές της χώρας.

«Είχαν προηγηθεί οι εργασίες καθαρισμών, ειδικά στις δυνητικά επικίνδυνες πλημμυρικά περιοχές», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του λίγο πριν από την έναρξη της σύσκεψης με τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας στα γραφεία της ΠΕΔΚΜ, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είχαμε μικρά ζητήματα με απεγκλωβισμούς, κατολισθήσεις και φερτά υλικά. Αντιλαμβάνεστε ότι η πλημμύρα είναι πιο δύσκολη από τη δασική πυρκαγιά. Στη δασική πυρκαγιά μπορεί και να προβλέψεις το περιβάλλον όπου μπορεί να κινηθεί, στην πλημμύρα παίζει ρόλο ακόμη και η τύχη, η συγκυρία, η στιγμή. Όμως πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι έχουμε πάει με όλα μας τα μέσα και έχουμε κάνει ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να έχουμε εκμηδενίσει κάθε περίπτωση να συμβεί το κακό» ανέφερε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.