Skip to main content

Χαρδαλιάς για εμβολιασμούς εκτός σειράς: Αμείλικτοι με όσους παίζουν παιχνίδια

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε από τη Βουλή στην υπόθεση με τους εμβολιασμούς εκτός διαδικασίας στη Θεσσαλονίκη

Στο θέμα των εμβολιασμών εκτός σειράς στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Γ. Καμίνη, με θέμα την αξιοποίηση των εθελοντών πυροσβεστών.

«Είμαστε αμείλικτοι [...] Για όσους πιστεύουν ότι στην πλάτη των ανθρώπων που πραγματικά έχουν ανάγκη το εμβόλιο, θα παίζουν τα δικά τους παιχνίδια, (δεν θα κάνουμε) ούτε βήμα πίσω» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι «όταν έχουμε 35.000 εμβολιασμούς και συζητάμε για 3-4-5 περιπτώσεις, προφανώς είναι η απόλυτη εξαίρεση. Δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός ή να υπάρχει ένας ελεγκτής γύρω από κάθε εμβολιαστή ή γύρω από κάθε δομή από τις εκατοντάδες που υπάρχουν» σημείωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, διαβεβαιώνοντας ότι «παρακολουθούμε από κοντά» το θέμα.

Νωρίτερα στο θέμα αναφέρθηκε και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης.

Όπως είπε, τα συγκεκριμένα περιστατικά διερευνώνται και θα ξέρουμε τις επόμενες ημέρες αν υπήρξε παράβαση καθήκοντος έτσι ώστε να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Μάλιστα σημείωσε πως ανάλογες έρευνες γίνονται για οποιοδήποτε παρόμοιο περιστατικό και όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδίδονται.