Skip to main content

Χαρδαλιάς: Προσοχή στη Χαλκιδική - Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο

Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο παρατηρείται από εχθές στη Χαλκιδική-Στα 41 τα νέα κρούσματα που κατέγραψε η Περιφερειακή Ενότητα την τρέχουσα εβδομάδα

Την ιδιαίτερη προσοχή των κατοίκων στη Χαλκιδική και τη συνέπεια στην τήρηση των μέτρων εφίστησε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας της χώρας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε από εχθές, Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, παρατηρείται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τόσο στην εν λόγω περιοχή, όσο και στη Βοιωτία, τη Δυτική Αττική, την Κοζάνη και τη Ροδόπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, έως την περασμένη Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, η Χαλκιδική μετρούσε 18 νοσηλευόμενους ασθενείς με κορωνοϊό και 46 πολίτες που βρίσκονταν σε κατ'οίκον περιορισμό είτε λόγω επιβεβαιωμένης μόλυνσης από τον ιό είτε στο πλαίσιο της ιχνηλάτισης των στενών επαφών.

Την ανησυχία των αρμόδιων αρχών επέτειναν, όπως όλα δείχνουν, τα αυξημένα κρούσματα που κατέγραψε η Περιφερειακή Ενότητα την τρέχουσα εβδομάδα. Μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, από την περασμένη Δευτέρα έως και σήμερα, αναφέρθηκαν 41 νέες μολύνσεις.

Συγκεκριμένα, βάσει του χάρτη γεωγραφικής κατανομής των κρουσμάτων που δημοσιοποιεί ο ΕΟΔΥ, τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου η Χαλκιδική κατέγραψε 1 κρούσμα, την Τρίτη 5 Ιανουαρίου ο αριθμός ανέβηκε στα 11, ενώ την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου καταγράφηκαν 19 νέα κρούσματα.

Εχθές και σήμερα η Χαλκιδική κατέγραψε από 5 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Πέραν του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων που παρατηρείται στην περιοχή πάντως, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η αύξηση των μολύνσεων λόγω των εορτών που αναμένουν οι ειδικοί τις προσεχείς ημέρες.