Skip to main content

Χαρδαλιάς: Τα μέτρα στη Μύκονο θα επαναξιολογηθούν έως τη Δευτέρα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως τα δεδομένα στη Μύκονο δείχνουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση αλλά και μερική σταθεροποίηση.

Τα πρόσθετα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται στη Μύκονο από το Σάββατο δείχνουν ότι κατάφεραν μερικώς να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας Covid-19.

Μέτρα τα οποία ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα το πρωί και των οποίων την παράταση ή όχι, όπως ανακοίνωσε, «θα αξιολογήσουμε τα επόμενα 24ωρα και εγκαίρως θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις».

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως τα δεδομένα στη Μύκονο δείχνουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση, αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ αρχίζει και να διαφαίνεται και μια μικρή τάση μείωσης.

Ταυτόχρονα, επισήμανε πως προέκυψε ότι δεν υπάρχουν νέες συρροές στο νησί και ότι τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις ήδη υφιστάμενες συρροές των προηγούμενων εβδομάδων. Παράλληλα, τόνισε πως θα υπάρχουν σαρωτικοί έλεγχοι όχι μόνο στο νησί της Μυκόνου αλλά και σε όλη την επικράτεια.

Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και επίσημα τη διενέργεια δύο διαγνωστικών ελέγχων την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό και την εστίαση. Το ένα θα είναι self test και το δεύτερο rapid test.