Skip to main content

Lockdown - Χαρδαλιάς: Στα 300 ευρώ αυξάνονται τα πρόστιμα - Σαρωτικοί οι έλεγχοι

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εξειδίκευσε τους περιορισμούς και τις εξαιρέσεις από τα μέτρα και απηύθυνε έκκληση για λελογισμένη χρήση των SMS.

Για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και τα νέα πρόστιμα, τα οποία έχουν διπλασιαστεί, μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση.

«Από αύριο, καθ' όλο το 24ωρο, θα υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας, μόνο με SMS για τους προβλεπόμενους λόγους. Απευθύνουμε έκκληση για λελογισμένη αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας. Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι διπλασιάζονται τα πρόστιμα και ειδικότερα για παράβαση των μέτρων ή ψευδή δήλωση SMS, ή βεβαίωσης, το πρόστιμο πλέον ανέρχεται σε 300 ευρώ από 150 που ήταν κατά το προηγούμενο διάστημα. 

Ο δε εργοδότης θα τιμωρείται με 500 ευρώ πρόστιμο για ψευδή δήλωση.

Για παράβαση αναστολής λειτουργίας καταστήματος το πρόστιμο είναι 5.000 ευρώ, ενώ τα φυσικά πρόσωπα θα τιμωρούνται με πρόστιμο 3.000 ευρώ για την ίδια παράβαση.

Ο κ. Χαρδαλιάς, μεταξύ άλλων, είπε:

    Οι νεοσύλλεκτοι της επόμενης εβδομάδας θα μπορούν να συνοδεύονται και από τους 2 γονείς όταν παρουσιαστούν. Όλοι θα υποβληθούν σε rapid test.
    Στις εξαιρέσεις μετακινήσεων δεν προβλέπεται το κυνήγι και το ψάρεμα. Δεν επιτρέπεται κανένα από τα δύο.
    Θα απαιτείται τεστ PCR 72 ωρών για είσοδο στη χώρα και από τα χερσαία σύνορα και αεροπορικώς.
    Από αύριο για επίσκεψη σε κομμωτήριο θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 2 στα SMS
    Στη Σάμο δεν ισχύει η αποστολή SMS για τις μετακινήσεις