Skip to main content

Χαρίτσης: Η Γερμανία εθνικοποιεί τη Uniper, η κυβέρνηση επιμένει σε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

«Η γερμανική κυβέρνηση εθνικοποιεί την Uniper για να βάλει φρένο στην ενεργειακή κρίση», σημειώνει ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το παράδειγμα της γερμανικής κυβέρνησης που ανακοίνωσε την εθνικοποίηση του ενεργειακού κολοσσού Uniper ως τρόπο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης έφερε με δήλωσή του ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της κοινοβολευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.

«Η γερμανική κυβέρνηση ανακοινώνει την εθνικοποίηση του ενεργειακού κολοσσού Uniper, σε μια ιστορική συμφωνία διάσωσης. Έτσι μπαίνει φρένο στην ενεργειακή κρίση», σημειώνει ο κ. Χαρίτσης, ενώ τονίζει ότι στην Ελλάδα η κυβέρνηση επιμένει στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. «Εδώ όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει στον αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό συνδυασμό: ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και των δικτύων και επιδότηση της κερδοσκοπίας», αναφέρει στη δήλωση του ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μόνη λύση», υπογραμμίζει στη δήλωση του ο κ. Χαρίτσης, «είναι η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, τα πλαφόν στα τιμολόγια και φορολόγηση των υπερκερδών. Λύση που μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει».