Skip to main content

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση εμμένει σε πολιτικές σύγκρουσης με τους νησιώτες

Ο κ. Χαρίτσης εκτιμά ότι «για να μην δυσαρεστήσει τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες της, η ΝΔ επιλέγει να συγκρουστεί με τους κατοίκους».

"Να αφήσει τους μικροκομματικούς υπολογισμούς και να ακολουθήσει επιτέλους τον δρόμο της λογικής, του διεθνούς δικαίου και του ανθρωπισμού" στο προσφυγικό, καλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Στην δήλωσή του αναφέρει ότι "μετά από το μπάχαλο επτά μηνών και αφού στη Μόρια ο πληθυσμός των προσφύγων εκτοξεύτηκε από τις 5.000 στις 25.000, η κυβέρνηση επιμένει σε αποτυχημένες συνταγές". Προβλέπει δε, ότι "οι πολιτικές αυτές, όχι απλώς δεν θα ομαλοποιήσουν την κατάσταση, αλλά θα την επιδεινώσουν δραματικά, τόσο για τους νησιώτες όσο και για τους αιτούντες άσυλο".

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι "για να μην δυσαρεστήσει τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες της, η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να συγκρουστεί με τους κατοίκους και τους φορείς των νησιών. Ξεκινά με αυταρχικό τρόπο και με τα ΜΑΤ τη δημιουργία νέων δομών δίπλα στις υπάρχουσες". Κλείνοντας, υποστηρίζει ότι "η μόνη λύση και για τις τοπικές κοινωνίες και για τους αιτούντες άσυλο είναι αυτή που δρομολόγησε ο ΣΥΡΙΖΑ: άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου και των δομών με το απαραίτητο προσωπικό και πίεση προς όλες τις χώρες της ΕΕ για έμπρακτη αλληλεγγύη".