Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
x

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην ανοδική τάση της οικονομίας, σημειώνοντας πως η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι στο τραπέζι.

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης το ενδεχόμενο για περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού μετά την έναρξη της νέας διαδικασίας εντός του 2022.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει αύξηση 2%, η οποία θα ισχύει από τη νέα χρονιά.

Σήμερα, στο πλαίσιο της εξειδίκευσης των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, ο υπουργός αναφέρθηκε στην ανοδική τάση της οικονομίας, σημειώνοντας πως η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι στο τραπέζι.

«Από την ανοδική τάση της οικονομίας θα επωφεληθούν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι άνεργοι. Η δυναμική ανάπτυξη θα έχει και αντίστοιχο κοινωνικό μέρισμα», είπε.

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η αύξηση 2% είναι μικρή εξαιτίας της ύφεσης που δημιούργησε η πανδημία» συμπλήρωσε ο υπουργός. «Ωστόσο η οικονομική ανάπτυξη θα έχει αντανάκλαση και στους εργαζόμενους» είπε. Ο υπουργός αναφέρθηκε στη μείωση των εισφορών και της φορολογίας τονίζοντας ότι «σε συνδυασμό με τη μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού, επιτυγχάνεται η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ